fbpx

Калушани здобули 10 нагород на чемпіонаті України з тайського боксу

Спорт 18:45, 28.07, 2021

У Одесі завершився щорічний чемпіонат України з тайського боксу Муей Тай, на якому успішно виступили вихованці спортивного клубу “Торнадо” з Калуша.

Чемпіонат України став одним із найпотужніших за всі роки проведення, оскільки напередодні старту змагань таїландський бокс став олімпійським видом спорту, інформують “Вікна”.

Це надихнуло портсменів, кажуть у клубі “Торнадо”. Ще однією особливістю цьогорічного турніру стало виокремлення вікової категорії U-23 (18-23 роки).

Калушани завоювали загалом 6 перших місць та 4 — третіх.

Один із лідерів команди, Ілля Жекало, не зміг потрапити на чемпіонат через ангіну, яка почалась в день виїзду.

“Щодо команди, то всі здобули колосальний досвід на чемпіонаті. Радіємо та гордимося всіма — перемогами, неймовірними стараннями та потужною самовіддачею, і ні в якому разі не розчаровуємося поразками, оскільки справжній смак тріумфу можна відчути після гіркого присмаку невдачі”, – привітали вихованців тренери.

Довідка. Таїландський бокс Муей Тай — таїландське бойове мистецтво, яке популярне в багатьох частинах світу. Муей Тай ще називають «боксом восьмируких», тому що завдавати удари по опоненту можна не лише кулаками. У таїландському боксі вісім «контактних точок», тоді як в класичному боксі – дві, а в кікбоксингу, наприклад, — чотири. В Муей Тай ударними поверхнями є руки, гомілки, лікті й коліна. Перед початком двобою в рингу кожен з бійців проводить ритуал очищення – традиційна молитва і церемоніальний танець

Широкої популярності Муей Тай почав здобувати в останній чверті минулого сторіччя. Де в чому це пов’язано з використанням таїландського боксу як ефективної складової змішаного стилю (ММА). Українські бійці займають провідні позиції на найбільших спортивних форумах планети, в програмі яких представлений Муей Тай. В Україні цей вид визнаний на офіційному рівні, є неолімпійською дисципліною. Таїландський бокс входить до програми Всесвітніх ігор і World Combat Games. А тепер — і Олімпійських ігор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: