fbpx

Калуський важкоатлет Володимир Щавінський виграв "срібло" Кубка України

Спорт 18:17, 14.11, 2021

10-13 листопада в Коломиї пройшов Кубок України з важкої атлетики серед жінок і чоловіків пам’яті Олімпійського чемпіона Ігоря Рибака.

У змаганнях брали участь майже сто найсильніших важкоатлетів з усіх регіонів країни, збірну команду Івано-Франківської області у ваговій категорії до 73 кг представляв вихованець тренера відділення важкої атлетики Калуської ДЮСШ «Сокіл» Ігоря Стечака, майстер спорту України Володимир Щавінський. У першій вправі «ривок» наш земляк вдало виконав всі три спроби, в останній з яких підкорив штангу завважки 123 кг та за підсумками виступів всіх спортсменів захопив лідерство, пише Нафтохімік.

Володимир випереджав свого найближчого конкурента – майстра спорту України Марка Лєванзова з Луганщини на 7 кг. Однак у вправі «поштовх» при останньому підході до штанги вагою 152 кг допустив при її виконанні технічну помилку. Піднявши штангу, він не зумів її зафіксувати над головою і впав на поміст.

В підсумку Володимир Щавінський набрав у сумі двоборства 272 кг (ривок – 123 кг, поштовх – 149 кг), що на 12 кг більше від нормативу МСУ. Та цей результат, на жаль, не дозволив йому стати чемпіоном Кубка України. «Золото» здобув Марк Лєванзов, який у вправі «поштовх» підняв штангу вагою 157 кг і в сумі двоборства набрав 273 кг.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: