fbpx

Прикарпатця Михайла Гаврилюка та ще двох спортсменів відсторонили від участі в Олімпіаді

Спорт 10:21, 29.07, 2021

Виступити в Токіо не зможуть представники України в метанні молота, а також спортивній ходьбі та естафеті.

Трьох українських легкоатлетів – Михайла Гаврилюка (метання молота), Назара Коваленка (спортивна ходьба) та Наталю Пироженко-Чорномаз (естафета 4х400 метрів) відсторонили від змагань. Про це повідомляє Athletics Integrity Unit (AIU) — незалежна організаація по боротьбі з допінгом у легкій атлетиці, пише Суспільне.

Причина рішення, прийнятого AIU, пов’язана з допінг-справами, які були відкриті відносно українських легкоатлетів. Зокрема зазначається, що причиною недопуску до Ігор стало недотримання пункту 15 антидопінгових правил, згідно з яким спортсмен повинен пройти три допінг-тести поза змаганнями, які проводяться з інтервалом не менше трьох тижнів протягом 10 місяців.

Через відсторонення усі три спортсмени не зможуть виступити на Олімпійських Іграх у Токіо в своїх видах.

“У зв’язку з пандемією та, як наслідок, суттєвими змінами спортивного календаря змагань і термінів кваліфікаційного відбору на Ігри ХХХІІ Олімпіади, спортсмени, які відібралися на Олімпійські ігри в останні тижні перед закриттям кваліфікаційного вікна, повинні були здати три позазмагальні допінг-проби у дуже стислий, обмежений термін”, – виправдовують свій факап у Федерації легкої атлетики України.

Це вдруге за останні три дні українських спортсменів відсторонюють від Олімпіади. Перед цим через підозру у вживанні еритропоетіну змагання пропустить триатлоністка Юлія Єлістратова.

Нагадаємо, збірну України на Олімпійських іграх представляють двоє представників Івано-Франківщини: 22-річний Михайло Гаврилюк у метанні молота та 24-річна Ганна Шевчук у спортивній ходьбі на 20 км.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: