fbpx

Що буде, якщо приймати оксандролон?

Стиль життя 13:09, 20.01, 2023

Бодібілдинг – специфічний вид спорту, в якому треба органічно розвинути кожну групу мязів. Щоб цього досягти, потрібні роки, наповнені регулярними заняттями в тренажерному залі. Тренування доповнюються спеціальним харчуванням і періодичним прийомом анаболічнних стероїдів. Ці препарати значно прискорюють процес розвитку, але діють по-різному. Розглянемо, як діє оксандролон.

Позитивні ефекти

Оксандролон, як і всі стероїди, є штучним аналогом чоловічого гормону тестостерону, але його анаболічна активність у 4 рази вища. Однак прийом препарату не сприяє росту мязів. Зате він дуже ефективний в період сушки. В цей час спортсмени дотримуються дієти, через що можна втратити частину набраної мязевої маси. Оксандролон цьому запобігає і дозволяє добре промалюватися рельєфу мязів.

Важлива особливість впливу  оксандролону – відсутність накопичення рідини в органнізмі,  тому мязи виходять жорсткими. Також прийом препарату сприяє:

  • спалюванню підшкірного жиру;
  • приросту силових показників;
  • збільшенню витривалості.

Під час використання стероїду в організмі посилюється вироблення соматотропіну (гормону росту), що і зумовлює загальна  дія оксандролону.

Як приймати

Оксандролон випускають у таблетованій формі чимало виробників. Він також відомий під такими торговими назвами, як:

  • анавар;
  • анавергед;
  • ксанодрол;
  • оксавер;
  • оксаген;
  • оксанабол;
  • оксаназол;
  • оксандролонос.

Таблетки розміщені в блістерах або пластикових упаковках. Діюча речовина однакова, але її кількість може різнитися. В  одній таблетці може бути 10, 12 або 20 мг. Кількість таблеток в упаковці – 50 або 100 штук.

Разовий курс для бодібілдерів-початківців не повинен перевищувати 6 тижнів, досвідчені атлети можуть продовжити прийом до 8 тижнів. Препарат приймають щоденно, добове дозування – 40 мг, але в перший тиждень краще приймати по 20 мг. Їх прийом ділиться на два чи три рази. Якщо організм добре реагує на стероїд, денну дозу можна збільшити, але вона не повинна перевищувати 80 мг.

Можливі побічні ефекти

Оксандролон має мінімальну кількість побічних ефектів, тому рекомендується новачкам у бодібілдингу. Стероїд не ароматизується, тобто не викликає підвищення в чоловічому організмі жіночих гормонів. Це виключає появу гінекомастії (збільшення грудних залоз). Також препарат не сприяє накопиченню рідини, завдяки чому артеріальний тиск залишається в нормі.

Зазвичай оральні стероїди негативно впливають на роботу печінки, але оксандролон слабо токсичний. Він може знизити вироблення власного тестостерону, тому після проходження курсу необхідно стежити за рівнем гормону. Якщо через 5 днів відновлення не відбудеться, застосовують післякурсову  терапію.

Серед неприємних ефектів іноді помічаються головні болі, нудота, погіршення апетиту. Однак найчастіше вони спостерігаються тільки у випадку перевищення рекомендованих доз чи при індивідуальній непереносимості. Тому препарат вважається відносно безпечним.

Промо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: