fbpx

У Франківську проведуть перший турнір з диск-гольфу

Спорт 14:37, 12.06, 2020

Цими вихідними, 13-14 червня, в Івано-Франківському міському парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка відкриють майданчик для гри у диск-гольф. Також на ньому проведуть перший професійний турнір.

Про це у студії Суспільного розповів засновник диск-гольф клубу “Unity”, керівник ГО “Світло змін” Олександр Карбунар.

Диск-гольф – гра американських студентів. Як розповідає Олександр Карбунар, її придумали в одному з коледжів: почали кидатися тарілками і зрозуміли, що це круто.

У грі, на відміну від традиційного гольфа, замість м’ячиків і ключок використовують фрізбі-диски. Гравцям потрібно закинути їх у мішень – спеціальний кошик – і при цьому набрати якнайменше балів. Найбільш розвинена вона у США, Канаді, Європі.

“В США близько 13 мільйонів людей грають у диск-гольф. І вони мають шість тисяч стаціонарних парків, схожих до того, який ми відкриємо у парку Шевченка”, – каже Олександр Карбунар.

Грати у диск-гольф можуть і діти, і люди похилого віку.

“Це дуже доступна для будь-якої категорії людей гра. У минулому я досить активно займався спортом, але потім мав проблеми зі здоров’ям. Для мене було дуже важливим залишатися у якомусь спорті і займатися, бо є така потреба. Диск-гольф став виходом, бо справді у будь-якому віці можна досягнути результатів, грати на професійному рівні”, – розповідає Олександр Карбунар.

Загалом у диск-гольфі є три групи турнірів: “А”, “В” і “С”. Змагання, які будуть в Івано-Франківську, належать до останньої групи, бо переможців вітатимуть не грошовими винагородами, а призами. Для порівняння, призовий фонд турніру категорії “В”- три тисячі євро, категорії “А” – 10 тисяч євро. За кордоном такі змагання проходять доволі азартно, і часто люди приїжджають на них, щоб заробити гроші.

Гравці у диск-гольф є у Києві, Луцьку, Рівному, Запоріжжі. На турнір в Івано-Фрнаківську зареєструвалося близько 40 учасників, п’ятеро – з Прикарпаття. Вони випробують новий майданчик для гри, який створили за ґрантової підтримки Urban 100 та ГО “Світло змін”.

“Практично у нас відкриється перший в Україні диск-гольф парк на дев’ять корзин. Це така знакова подія, бо в інших країнах давно вже є, а в нас не було. І ми розвиваємо, стараємось, щоб воно було популярним, але це все тільки на початку зародження”, – каже засновник диск-гольф клубу “Unity”.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: