fbpx

У Франківську виплатами підтримають 25 ветеранів спорту

Суспільство 20:13, 15.12, 2023

Стипендії ветеранам спорту. На сьогоднішній сесії Івано-Франківської міської ради затвердили виплати для 25 спортсменів, тренерів і фахівців галузі фізичної культури та спорту з Франківської громади, які досягли 60-річного віку.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Отримати виплати зможуть:

  • учасники Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських ігор;
  • чемпіони та призери чемпіонатів Європи, світу, Всесвітніх ігор, спортсмени, які мають історичні досягнення з розвитку видів спорту на теренах Івано-Франківської територіальної громади;
  • тренери, які впродовж 30 років займаються активною тренерською діяльністю і мають вихованців, які посіли призові місця на чемпіонатах Європи, світу, Всесвітніх іграх, а також учасники Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських ігор.
  • спортсмени – ветерани, фахівці галузі фізичної культури і спорту, які впродовж 30 років здійснювали активну діяльність, зробили видатний внесок у розбудову спортивної інфраструктури, дитячо-юнацького спорту та спорту осіб з інвалідністю на території Івано-Франківської міської територіальної громади.

В бюджеті-2024 заклали 1 млн 890 тис. грн на підтримку спортсменів – стипендії, виплати за визначні досягнення тощо.

“Ці люди все життя віддали спорту, і є потреба віддати належне за їхній визначний спортивний здобуток, для якого вони трудилися все життя”, – зазначив Марцінків.

Крім того, затвердили міську Програму розвитку спорту осіб з інвалідністю на 2024-2028 роки. Зараз в громаді проживає 19 600 осіб з інвалідністю, в тому числі діти. Через війну кількість мешканців громади з інвалідністю збільшується, зазначив Марцінків. Тож хочуть звернути увагу на потреби захисників, котрі втратили кінцівки.

Нагадаємо, що 80-річний легкоатлет з Франківська встановив три національні рекорди на чемпіонаті України

Читайте: Побіг, як вийшов на пенсію: 72-річний легкоатлет з Франківська поділився рецептами активного довголіття

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: