fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • Українську фехтувальницю Ольгу Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу після відмови потиснути руку росіянці

Українську фехтувальницю Ольгу Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу після відмови потиснути руку росіянці

Спорт 16:18, 27.07, 2023

Лідерку збірної України з фехтування Ольгу Харлан зняли з участі на чемпіонаті світу після того, як вона відмовилася “привітати” нейтральну атлетку з росії Анну Смірнову після своєї перемоги, пише Суспільне. Спорт.

Харлан перемогла Смірнову на старті турніру з рахунком 15:7. Після завершення сутички Харлан відмовилася тиснути руку Смірновій, пропонуючи “стукнутися” зброєю. Не отримавши відповіді від росіянки, українська фехтувальниця залишила межі доріжки.

Дії Харлан росіянка намагалася опротестувати, посилаючись на відмову “привітання” з боку українки, що згідно з правилами Міжнародної федерації фехтування карається чорною карткою – дискваліфікацією з турніру. Попри це у лайвтабло до наступного раунду пройшла саме Харлан, яка мала зустрітитися з представницею Болгарії Йоаною Ілієвою.

Однак сутичка між Харлан та Ілієвою у підсумку не відбулася, фехтувальниці навіть не виходили на доріжку. А у лайвтабло було відзначено, що до наступного раунду проходить саме болгарська атлетка.

У протоколі змагань навпроти Ольги Харлан зазначено “виключено”. Як повідомило Суспільне Спорт джерело, що перебуває на чемпіонаті світу, Харлан зняли з чемпіонату світу.

У правила FIE є лише одне трактування “виключення” – це передбачає дискваліфікацію зі змагань та відсторонення на 60 днів від усіх подальших стартів. 

Президент федерації фехтування України Михайло Ілляшев підтвердив дискваліфікацію Харлан. Наразі українська сторона готує протест.

«Ми готуємо протест, будемо оскаржувати це рішення. Адже суддя, який безпосередньо працював на цьому поєдинку, не давав чорну картку, не дискваліфіковував її. Це вже потім почались “підкилимні ігри”. Ця дискваліфікація з’явилась уже після того, як визначилась наступна суперниця [Ольги Харлан], навіть був призначений суддя на наступний бій», — сказав він.

Українська сторона сподівається, що розгляд апеляції завершиться днями.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: