fbpx

Як обрати футбольну форму

Стиль життя 16:44, 12.10, 2022

Для кожного спортсмена важливу роль під час тренувань та змагань відіграє екіпірування. Футболісти також не виняток. Якщо гравець вдягнений у відповідну форму, він неодмінно буде почуватися впевнено та комфортно під час зустрічей. Тільки у такому випадку він насправді зможе продемонструвати найкращі результати та привести свою команду до перемоги.

футбольна форма купити

Якщо говорити про правила цієї відомої та популярної у всьому світі гри, то варто зауважити, що до стандартного комплекту футбольної форми відносять бутси, футболку та шорти, гетри та щитки. Гравець також може надягати нижню майку та підтрусники, які мають бути ідентичними за кольором з основними елементами екіпірування. Зазвичай у професійних команд є декілька типів форми: основна, запасна та гостьова. Проте, незважаючи на кількість, вимоги до неї залишаються незмінними – вона має забезпечувати повну свободу рухів, не повинна заважати спортсмену чи відволікати його під час матчу. Тож якісне та відповідне екіпірування гарантує максимальну віддачу гравця на полі.

Одним із найважливіших атрибутів форми є футболка. На її задній частині обов’язково вказується номер, а у професіоналів також і прізвище, гравця. Згодом на футбольних сорочках, як їх ще називають, також почали розміщувати логотипи спонсорів ФК. Ця частина екіпірування може бути як з довгим, так і з коротким рукавом – зазвичай гравці обирають фасон залежно від погодних умов, за яких відбувається зустріч команд. Хоча раніше футболісти носили товсті бавовняні сорочки, сьогодні виробники екіпірування зробили величезний крок вперед, тож нині футболки виготовляють з високоякісних легких матеріалів, які чудово відводять вологу, швидко сохнуть і добре зберігають свій початковий вигляд навіть після багаторазового використання і частого прання.

Крім того, раніше під час матчів гравці надягали бриджі, проте їм на зміну прийшов більш зручний і практичний варіант. У порівнянні з початковим екіпіруванням шорти набагато коротші, тож вони не створюють дискомфорту під час випадів, бігу та стрибків, а отже дарують відмінну свободу рухів.

Гетри відіграють важливу роль у захисті гравця від ймовірних травм. Під час падіння чи удару футболісти можуть отримати ушкодження шкіри, садна або подряпини. Крім того, саме за допомогою гетрів гравці фіксують щитки, які захищають гомілки та гомілковостоп. Варто зауважити, що у професійних матчах гравців без цього атрибуту не допускають до гри, але надягати його радять навіть початківцям.

Бутси – мабуть, найголовніша частина екіпірування. Нині існує широке різноманіття моделей взуття для футболу. До цієї категорії відносяться бампи, копочки, сороконіжки, футзалки тощо. Їх основною відмінністю є тип підошви, який необхідно підбирати в залежності від виду покриття поля, на якому буде проводитись гра. Що стосується верху бутс, він може бути виготовлений з натуральної або синтетичної шкіри, а також мікрофібри. Кожен з матеріалів має свої переваги та недоліки, однак професіонали обирають якість та комфорт, тому вони часто використовують взуття зі шкіри кенгуру, яке славиться еластичністю, м’якістю, неперевершеним повітрообміном та вологостійкістю.

Якісна футбольна форма відіграє важливу роль для гравця як на звичайних тренуваннях, так і на вирішальних матчах. Купити оригінальне екіпірування від найкращих спортивних брендів, таких як Nike, Europaw, Kelme та бігітьох інших, можна в інтернет-магазині Football World. Товари доставляються «Новою поштою» до Києва та інших міст України.

Промо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: