fbpx

Золото і бронза: 58-річний калушанин двічі побив особистий рекорд на літніх Іграх ветеранів

Спорт 15:20, 16.07, 2021

Упродовж трьох днів у Дніпрі відбувалися IX літні Всеукраїнські ігри ветеранів спорту з легкої атлетики пам’яті М. М. Баки. Участь у змаганнях взяли близько 300 спортсменів у різних вікових категоріях.

Серед них відзначився і 58-річний калушанин Іван Дзуль, інформують “Вікна”.

Ветеран спорту виборов дві медалі — золоту та бронзову, виступаючи в бігу на дистанціях 400 і 200 метрів. Зокрема, коротшу дистанцію Іван Дзуль подолав за 30,09 секунди. Цим досягненням встановив новий рекорд Івано-Франківської області серед спортсменів віком від 55 до 59 років.

Іван Дзуль є чемпіоном України з бігу на 100 та 400 метрів у віковій групі 50+. Абсолютний чемпіон України та Дніпра з важкої атлетики серед майстрів у ваговій до 73 кг та віковій групі від 55 до 59 років. Чемпіон України з легкої атлетики у віковій категорії 55+. Срібний призер ІІІ Європейських ігор.

Варто зазначити, що два роки тому Іван Дзуль на цих змаганнях теж встановив рекорд на дистанції 200 метрів, пробігши за 30,15 с. Таким чином, спортсмен двічі побив особистий рекорд.

Загалом на змаганнях Івано-Франківську область представляли п’ятеро атлетів, із яких четверо здобули медалі.

Золото і бронза: 58-річний калушанин двічі побив особистий рекорд на літніх Іграх ветеранів 1

У своєму раціоні ветеран спорту дотримується методичних рекомендацій лікаря Серафима Чичагова.  Після 18.00 Іван Дзуль не вживає їжі. Каже, що після цього часу перестає вироблятися соляна кислота, яка відповідає за травлення продукту. Також раз на півтора року робить обстеження організму.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: