fbpx

Нардепу можна все: як Соловей будує на міському озері

Політика 18:43, 21.06, 2017

Якщо хтось думає, що я виступаю проти цього нардепа з якихось особистих мотивів і без доказів, то хочу просто навести факти.

А факти свідчать про нахабні маніпуляції з дозвільними документами.

Довга "історія успіху" родинного бізнесу Солов’їв на міському озері тягнеться з 2006 року. Виокремив отакі її етапи.

КРОК 1. Рішенням Івано-Франківської міської ради від 14.02.2006 року було надано дозвіл на складання проекту землеустрою з відведення земельної ділянки підприємцю Соловей Ярославі Дем’янівні (це мати нардепа Юрія Солов’я) на вул. Мазепи, 144 для влаштування паркінгу (!!!) автомобілів поруч з його готельно-відпочинковим комплексом.

КРОК 2. Рішенням Івано-Франківської міської ради від 08.12.2011 року було вилучено за згодою автомобільної школи ТСО України частину земельної ділянки площею 0,3293 га на вул. Мазепи, 144 (клопотання автошколи від 6.07.2006 року) і в той же час цим же рішенням затверджено проект землеустрою щодо відведення підприємцю Соловей Ярославі Дем’янівні земельної ділянки загальною площею 0,3402 га (з передачею її в оренду терміном на 5 років для облаштування паркінгу для обслуговування готельно-відпочинкового комплексу).

КРОК 3. 12 грудня 2011 року міський голова Віктор Анушкевичус своїм розпорядженням зупинив передачу земельної ділянки від автошколи в оренду матері нардепа і зобов’язав управління земельних відносин внести на повторний розгляд позачергової сесії це питання з певними зауваженнями. Які саме це були зауваження, треба хіба в Анушкевичуса тепер питати, бо додатків до рішення знайти не зміг.

КРОК 4. 23 грудня 2011 року рішенням Івано-Франківської міської ради було відхилено зауваження міського голови і підтверджено рішення попередньої сесії. Рішення цієї сесії підписав тодішній секретар міської ради Руслан Марцінків, нинішній мер (!).

Крок 5. 18 травня 2013 року було укладено договір на землю в платне користування для облаштування паркінгу та для обслуговування готельно-відпочинкового комплексу. Договір уклали на 5 років, площа земельної ділянки – 0,3402 га.

КРОК 6. 14 лютого 2014 року департаментом  архітектури міста (архітектор Володимир Гайдар) були затверджені містобудівні умови та обмеження для забудови земельної ділянки, яка відводилася під паркінг. Згідно з цими умовами на цій земельній ділянці буде реконструкція готельно-відпочинкового комплексу з добудовою. Але ж призначення землі – для облаштування паркінгу автомобілів? То яка і звідки взялася реконструкція з добудовою, якщо там паркінг?  

КРОК 7. 13 січня 2015 року зареєстрована декларація про початок будівельних робіт, на підставі якої на цей час здійснюється "реконструкція" уже готельно-оздоровчого комплексу з добудовою. Земельна ділянка, на якій відбуваються роботи, перебуває в користуванні матері нардепа Солов'я на умовах оренди та має цільове призначення згідно з договором – для облаштування паркінгу. Отже, реконструкція з добудовою повним ходом йде на паркінгу.

Ця земельна ділянка межує з іншою ділянкою площею 0,3875 га, яка перебуває в приватній власності ТзОВ "ВРС ЛТД" та передана в оренду мамі Солов’я. Директор цієї фірми – Соловей Роман Ігорович, брат нардепа, а засновником виступають ПП "ПАРК ГОТЕЛЬ", Соловей Ярослава Дем’янівна (мати) і спільне українсько-бельгійське підприємство у формі ТОВ "Рейкарц і партнери Україна". Саме на цій земельній ділянці давно розташований готель. Але і тут родина нардепа начудила!

Так, перевірка Держгеокадастру від 4.03.2017 встановила, що фірма самовільно захопила ще 0,1565 га. І це робить родина народного обранця! 19 травня 2017 року на директора фірми, брата нардепа, Романа Солов’я було винесено постанову про накладання адміністративного стягнення та надано розрахунок шкоди на суму 68 979, 95 грн. Також під час перевірки було здійснено обстеження суміжної земельної ділянки, що була надана в оренду під паркінг, і встановлено, що на ділянці облаштовано тимчасову огорожу та розпочато будівельні роботи з застосуванням будівельної техніки. Передаю мовою протоколу.

Для чого нардеп Соловей це все розпочав? Бо закінчувався договір оренди і треба було б з місцевою владою домовлятися за продовження. А так почав будівництво, а це вже приватне майно. Навіть якщо раптом доведеться в суд податися, то з приватною нерухомістю договір точно продовжать…
Нема детального плану території і дозволу, не було громадських слухань, байдуже, що це приозерна територія…

Нардепам можна все. Так виходить?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: