fbpx

112 випускників ІФНМУ отримали дипломи провізорів. ФОТО

Суспільство 19:34, 01.02, 2017

У вівторок, 31 січня, на урочистій Вченій раді Івано-Франківського національного медичного університету вручили дипломи студентам-випускникам фармацевтичного факультету заочної форми навчання. Виш підготував 112 випускників заочників, серед них є й студенти з Болгарії.

Для студента-випускника Рафаїла Елефтерофа диплом провізора уже другий. На запитання, чому обрав ІФНМУ для навчання, він каже:

"Цей університет один з найкращих в Україні. Окрім того, тут отримав свою медичну освіту. Я лікар. Живу і працюю у Болгарії".

Поки що Рафаїл ще не визначився з місцем проходженням інтернатури. Натомість багато його однокурсників-іноземців планують продовжувати навчання в Україні, зазначила перший проректор Ганна Ерстенюк. За її словами, сьогодні у виші навчаються студенти із 61 країни світу. Щоб залучити іноземних абітурієнтів до навчання в ІФНМУ, університет підписує угоди про співпрацю не тільки на рівні університетів різних країн, але й місцевої влади. Такі договори укладені з польськими містами Ополє, Жешув тощо. Для іноземних абітурієнтів діє он-лайн прийом заявок для вступу. Мови спілкування – французька, німецька, польська і, звичайно, англійська, пише КУРС з посиланням на прес-службу ІФНМУ.

Випускники-фармацевти заочної форми навчання склали державні іспити з клінічної фармації, фармацевтичної хімії, з управління та економіки у фармації, фармакогнозії, а також з технології лікарських засобів. Як зазначила голова державної екзаменаційної комісії професор Лідія Шеремета, цього року середній бал успішності студентів-випускників вищий за минулорічний.

Червоні дипломи отримали Марія Мала, Інна Калугіна та Іванна Стефанів.

"Як справжній провізор, бажаю вам здоров’я", – на завершення подячної промови викладачам побажав випускник вишу Ніколай Тодоров.

До речі, він перший студент-іноземець ІФНМУ, який написав і захистив дипломну роботу із фармації. Разом з ним дипломні роботи захистили Ірина Попадюк та Марія Мала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: