fbpx

Аеропорт у Франківську може втратити статус міжнародного – закінчився термін експлуатації аеродромного локатора

Суспільство 16:18, 22.06, 2017

Директор філії "Міжнародний аеропорт Івано-Франківськ "ТзОВ "Скорзонера" Петро Осипенко звернувся до Івано-Франківської обласної ради із повідомленням про порушення безпеки польотів державним підприємством "Украерорух".

Про це йшлося сьогодні на засіданні постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Петро Осипенко пояснив, що в Івано-Франківському аеропорту є два керівництва: керівництво аеропорту, яке відповідає за саму установу, злітні смуги та їх обслуговування, а також керівництво ДП "Украерорух", яке відповідає за рух літаків у повітрі.

Директор аеропорту зазначив, що 28 травня 2017 року вийшов термін експлуатації диспетчерського аеродромного локатора, який дає можливість стежити за рухом повітряних суден над Івано-Франківськом та територією аеропорту.

"Він старий, але дає можливість спостерігати за літаками", – сказав Осипенко.

Він уточнив, що згідно із нормативними документами в аеропортах не дозволяється продовжувати експлуатацію обладнання, термін якого завершився. 

"В Повітряному кодексі є принцип: за все, що відбувається в повітрі, відповідає командир судна. А взаємодії з аеропортом нема", – пояснив директор аеропорту.

Він додав, що у вересні теж завершується термін експлуатації іншого обладнання, яке теж потрібно буде списати. На думку Осипенка, це все може закінчитися катастрофою.

"Такої дикості, яку творить "Украерорух", я не міг уявити", – обурюється Осипенко.

Каже, що обладнання ще можна використовувати, поки немає альтернативи.

Він зазначив, що таке становище може загрожувати тим, що франківський аеропорт перестане бути міжнародним, а здійснюватиме лише посадку локальних літаків і лише у ясну погоду.

Комісія облради вирішила рекомендувати голові облради звернутися до керівництва Мінінфраструктури і до Кабміну з вимогою вплинути на ситуацію.

Нагадаємо, майновий комплекс "Міжнародний аеропорт Івано-Франківськ" компанія "Скорзонера" отримала в 30-річну концесію у 2010 році. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: