fbpx

Ахметівська ДТЕК не сплачує до бюджету області екологічний податок – з дозволу ДФС

Економіка 13:54, 17.06, 2016

В Івано-Франківській обласній раді планують заслухати директора ДТЕК "Західенерго" – вимагатимуть пояснень затримки зі сплатою екологічного збору.

За словами директора департаменту фінансів ОДА Галини Карп, за січень-травень цього року місцеві бюджети Прикарпаття мають 322 мільйони гривень перевиконнаня доходів, на 38 мільйонів гривень перевиконано обласний бюджет. Така тенденція збережеться і у другому півріччі, вважає Галина Карп. Однак, є проблема з ДТЕК "Західенерго": компанія не сплачує екологічний податок, повідомила Карп на засіданні бюджетної комісії облради.

На сьогодні заборгованість ДТЕК 149 мільйонів гривень. Підприємство припинило платити з третього кварталу 2015 року. За словами Галини Карп, департамент вживає всіх заходів для того, щоб цей податок був сплачений до бюджету.

Голова бюджетної комісії облради Микола Палійчук зазначив, що у діях ДТЕК "Західенерго" може бути і корупційна складова.

"За п'ять місцяв ДТЕК, не платячи нам екологічний податок, накопичив на депозитних рахунках близько 5 млн гривень, які ми могли отримати", – сказав Палійчук.

Галина Карп запропонувала на наступному засіданні бюджетної комісії заслухати директора ДТЕК "Західенерго" і керівництво ДФС області щодо несплати податків компанією. Також комісія вирішила звернутися до депутатів Верховної Ради від області з вимогою порушити це питання у парламенті.

Сплату екологічного податку для ДТЕК відтермінувала ДФС України. Палійчук додав, що це вже не перше таке відтермінування для ДТЕК.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: