fbpx

Активісти просять перевірити сумнівні платежі Івано-Франківської міської ради

Суспільство 07:03, 14.03, 2016

Івано-франківська громадська активістка, волонтерка Наталія Сербин звернулась до Управління служби безпеки України в Івано-Франківській області та до Фінансової інспекції України в Івано-Франківській області щодо перерахунку бюджетних коштів посадовими особами виконкому Івано-Франківської міськради на користь юридичних осіб до прийняття рішення Івано-Франківської міської ради.

Так, 11 березня сесія Івано-Франківської міської ради прийняла рішення "Про внесення змін до рішення міської ради від 25.12.2015 р. №60-2 "Про міський бюджет на 2016 рік".

Серед іншого міськрада виділила 80 тис. гривень на встановлення шлагбауму біля адмінбудинку на вул. Грушевського, 21. А також поповнила статутні фонди:  КП "Полігон ТПВ" на 220 тис. гривень, КП "Муніципальна дорожня компанія" на 200 тис. гривень та КП "ДРЕУ" – на 2,5 млн гривень.

Однак, як стало відомо з офіційного державного інформаційного порталу у мережі Інтернет, на якому оприлюднюється інформація про використання публічних коштів та реалізується ідея "Прозорого бюджету" Є-Data (http://e-data.gov.ua), департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради 23 та 25 лютого 2016 року, серед іншого, заплатив аванс у розмірі 23 435 грн ПВКП "СУПУТНИК" на встановлення шлагбауму бiля адмiнбудівлі на вул. Грушевського, 21 та перерахував на поповнення статутного фонду 220 тис. гривень КП "Полiгон ТПВ"; 200 тис. гривень – КП "Мунiципальна дорожня компанiя" та 1 млн гривень   КП ДРЕУ.

"Вищевказане свідчить про перерахунок посадовими особами департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради бюджетних коштів юридичним особам на загальну суму 1 443 435,00 гривень ще до моменту розгляду депутатським корпусом та прийняття рішення Івано-Франківської міської ради "Про внесення змін до рішення міської ради від 25.12.2015 р. №60-2 "Про міський бюджет на 2016 рік". Слід зауважити, що такі діяння можуть містити ознаки порушення Бюджетного Кодексу України та ознаки злочину, передбаченого ст. 210 Кримінального кодексу України",  йдеться у зверненні.

Наталія Сербин просить СБУ та Фініспекцію ретельно вивчити документи, що стали підставою перерахунку бюджетних коштів посадовими особами департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради на користь юридичних осіб до прийняття рішення Івано-Франківської міської ради "Про внесення змін до рішення міської ради від 25.12.2015 р. №60-2 "Про міський бюджет на 2016 рік", яке буде винесене на розгляд депутатів Івано-Франківської міської ради тільки 11 березня 2016 року.

"Я хочу, щоб відповідні органи вивчили документи, обставини та у випадку ознак кримінального діяння ініціювали початок розслідування,  пояснює активістка. – Сесія міської ради, де розглядалися зміни до міського бюджету на 2016 рік, відбулася 11 березня. Однак 23 та 25 лютого 2016 року департамент вже перерахував кошти на загальну суму трохи більше 1,4 млн гривень на користь юридичних осіб. Перерахунок коштів був здійснений без відповідного рішення сесії міської ради. Виходить так, що для департаменту та для ініціаторів змін до міського бюджету на 2016 рік не потрібно очікувати на рішення депутатського корпусу міської ради".

1

2

3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: