fbpx

Аваков у Франківську обізвав львів’ян дурними

Суспільство 11:48, 03.09, 2015

Сьогодні в Івано-Франківську міністр внутрішніх справ Арсен Аваков побував на відкритті набору для нової поліції в області.

Івано-франківська журналістка нагадала міністру інцидент, коли у Львові під час офіційного відкриття такої ж реєстрації на нову поліцію він намагався говорити українською, на що отримав зауваження львів’ян. Через незнання української громадський активіст подав на нього у суд, який мав відбутися сьогодні о 10 годині. Про це повідомляє Galnet із посиланням на допис у Facebook громадського активіста Святослава Літинського. Активісти вимагають перекладати виступи Авакова українською мовою.

"Суд проти Авакова відбудеться в четвер, 3 вересня, у Львові. Наша вимога: зобов’язати МВС надати Літинському автентичний переклад державною мовою виступу міністра внутрішніх справ. Приміщення суду – на вулиці Чоловського, 2 у Львові. Львівський обласний адміністративний суд, у четвер о 10.00", – повідомив активіст.

В Івано-Франківську Арсен Аваков прокоментував цей випадок так:

«У Львові я виключно українською розмовляв, так, як і зараз. Львів’яни бувають теж дурні, вибачте, як і дурні харків’яни, і взагалі люди бувають різні. Але якщо ви мене розумієте – чи я українською мовою говорю, чи російською, – головне, що ви мене розумієте. Якщо хтось хоче випендритись та подати до суду на міністра і цим самим зробити собі славу, то нехай",  сказав Аваков.

Щодо присутності на судовому засіданні, то міністр зазначив, що у нього натомість є дуже багато справ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: