fbpx

Старовинні двері у музичній школі №2 можуть здати на металобрухт. ФОТО

Культура 19:59, 28.11, 2016

В Івано-Франківській дитячій музичній школі №2 імені Василя Барвінського на вулиці Січових Стрільців, 88-А поміняють автентичні двері на металопластикові.

В Івано-Франківській дитячій музичній школі №2, розміщеній в історичній кам'яниці, триває капітальний ремонт. Наразі підрядники почали міняти старі вікна та планують замінити автентичні двері на сучасні металопластикові.

"Поки що ніхто нічого не міняє, але розмови такі йдуть. Двері дуже важкі, не кожна дитина може їх відчинити. А ще як вітер, то разом з дитиною здуває, – виправдовується директор школи Іван Прокоп.  Поставлять металопластикові з матовим склом, двері будуть автоматично зачинятися".

1

Заступник директора департаменту культури, яке є замовником ремонтних робіт, Михайло Коник відзначає, що, за чинними правилами, двері мали б піти на металобрухт.

"У таких  випадках вивозять металобрухт на вторинну переробку. Але я би їх (двері,  КУРС) не записував до металобрухту, бо це якісні двері. Я думаю, що їм треба знайти застосування, треба думати, що робити",  міркує Коник.

Він додав, що якби його воля, то автентичні двері не міняв би, але в нього є начальство.

До слова, начальник відділу охорони культурної спадщини Івано-Франківська Володимир Ідак зазначив, що з ним роботи ніхто не погоджував.

Як йдеться на сайті електронних закупівель Prozzoro, капітальний ремонт у школі №2 виконує ТОВ "Елітгарантобуд". Вартість робіт 971 548,96 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: