fbpx

БФ "Таблеточки" подарував станції переливання крові 18 комплектів для тромбоцитаферезу

Здоров'я 10:41, 13.04, 2017

Міжнародний Благодійний фонд "Таблеточки" пожертвував Івано-Франківській обласній станції переливання крові 18 комплектів для тромбоцитаферезу.

З 2012 року в Івано-Франківській обласній станції переливання крові успішно працює апарат сепаратор клітин крові, який дає можливість заготовляти в автоматичному режимі аферезні тромбоцити, які  використовуються в лікуванні онкогематологічних захворювань у дорослих та дітей, інформує прес-служба обласного Департаменту охорони здоров'я.

В більшості випадків розхідні матеріали – комплекти для аферезу – надходили у рамках державної програми розвитку донорства крові за кошти державного бюджету. У 2017 р. таких поставок не було, а наявних комплектів вистачало до кінця березня.

Адміністрація обласної станції переливання крові своєчасно порушила питання виділення коштів з обласного бюджету для їх закупівлі. За виділені кошти було придбано 30 комплектів для тромбоцитаферезу.

Одночасно шукали інших шляхів поставок комплектів. Так вдалося налагодити співпрацю з Міжнародним Благодійним фондом "Таблеточки", який пожертвував для обласної станції переливання крові 18 комплектів на суму 117 тисяч гривень.

У департаменті охорони здоров'я зазначають, що питання залишається актуальним, оскільки отриманої кількості вистачить на місяць роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: