fbpx
  • Головна
  • Новини
  • "Часи, в які ми живемо, воістину важкі", – різдвяне послання митрополита Іоасафа

"Часи, в які ми живемо, воістину важкі", – різдвяне послання митрополита Іоасафа

20:16, 06.01, 2017

Зі святковим посланням до вірян Прикарпаття звернувся митрополит Івано-Франківський і Галицький УПЦ КП, настоятель Манявського хрестовоздвиженського монастиря Іоасаф.

Христос рождається! 

Дорогі і возлюблені у Христі брати і сестри, духовні отці, ченці і черниці,

пройшло більше двох тисячоліть від часу тої єдиної і благословенної ночі, в якій засіяло для світу Сонце Божественної правди – у Вифлиємі народився Христос Спаситель.

Настав світлий і радісний празник Різдва Христового! В наших родинах і Храмах Божих ми прославляємо Спасителя, Який прийшов у наш світ. Радісна і свята євангельська звістка про те, що ,"народився… в місті Давидовому Спаситель, Який є Христос Господь" (Лк. 2, 11), незважаючи на плин часу, зберігає незмінною свою новизну і силу. "Слава в вишніх Богу, і на землі мир, в людях благовоління" (Лк. 2, 14) устами і серцем повторюємо ми цю дивну пісню, якою Ангели Божі провіщали пастухам у Різдвяну ніч. "І Слово стало плоттю" (Ін.1,14) – Син Божий, співбезпочатковий Отцю і Святому Духу, став чоловіком, воплотившись від Духа Святого і Марії Діви.

"Таїнство дивне бачу і преславне", – оспівує Церква. Дивно! Сам Бог став плоттю. Сам Бог споживав нашу їжу, лежав у яслах. Невмістимий небесами ходив стопами по землі і по воді.

Народившись у Вифлиємі ,"нас ради людей і нашого ради спасіння", Господь народжується в серці кожної людини, просвічує Своїм світлом, дарує людині безцінний скарб віри. Вся земля, води і повітря – все освячено воплотившимся Сином Божим. Та особливо любимі для Нього є самі люди, яких душу і тіло Він прийняв.

Він в них – а вони в Ньому.

Очікуючи і передбачаючи пришестя Месії, пророк Ісая викликує: "З нами Бог!" (Іс. 8:10). Його богодухновенні слова і донині являються джерелом невимовної радості для мільйонів християн.

В ці святочні різдвяні дні я молюсь за весь український народ, за кожного із вас, за усіх тих, які сьогодні в цьому Храмі стоять на молитві перед народженим Христом, молюсь за тих, які в темницях, щоби і їх Господь Спаситель просвітив світлом істини, молюсь за тих, що в лікарнях і у війську перебувають.

В цей Різдвяний і святочний для кожного християнина день не повинно бути місця скорботі там, де знаходить народження життя, яке, знищивши страх перед смертю, дарує нам радість отримання обіцяної вічності.

В наш час людина має особливу потребу в світлі вчення Христового, тому тільки це світло може показати їй істинний шлях, відкрити сенс життя, вивести із пропасти злоби, неправди, байдужності і страждання. Тож будемо у своєму житті старатися бути достойними послідовниками свого Господа і вірними членами Його Святої Церкви, яку Він заснував.

Часи, в які ми живемо, воістину важкі.

Нашій батьківщині і всьому світу все більше і більше загрожують наслідки людської ненажерливості.

Шлях, яким йде світ, піддається загрозі зі сторони темряви, породжену корупцією, насиллям, несправедливістю і бідністю. Людство пожинає плоди свого віддалення від Бога, дозволивши воцаритися гріху і витіснивши на обочину життя любов і правду.

Але не будемо відчаюватися!

Глядіть, для нас знову, як і у минулі роки, засяяла Вифлиємська зірка. "Христос для нас народився".

Дорогі духовні отці, брати і сестри! З любов’ю і радістю поздоровляю вас з великим і спасительним празником Різдва Христового і Новим 2017 роком!

Хай буде для всіх вас наступивший Новий Рік мирним і благословенним!

Хочу від всього серця подякувати духовним отцям, монахам і монахиням, усім вам за понесену працю на славу Божу, на благо нашої Святої Церкви і українського народу. Вірю, що Господь допоможе нам пройти всі випробування, які випали на нашу долю, і дарує благоденственне і мирне життя.

ХРИСТОС НАРОДИВСЯ! СЛАВІМО ЙОГО!
+ ІОАСАФ

Митрополит Івано-Франківський і Галицький

настоятель Великого Хресто-Воздвиженського

Манявського Скиту

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: