fbpx

Патрулі на в'їзді в місто: через снігопади фури та вантажівки не пускають до Франківська

Суспільство 12:07, 08.02, 2017

Через снігопади з 7 лютого та до особливого розпорядження міського голови обмежили в'їзд великогабаритного транспорту у місто Івано-Франківськ.

У зв’язку із погіршенням погодних умов, снігопадом та ожеледицею, відповідно до вимог розпорядження міського голови з 7 лютого 2017 року та до особливого розпорядження в період з 08:00 ранку до 20.00 год. вечора в’їзд великогабаритного транспорту в місто Івано-Франківськ обмежено.

Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів міської ради.

На основних в’їздах до міста чергуватимуть патрулі, які зупинятимуть вантажівки – великовантажні та великогабаритні транспортні засоби, повідомляє патрульна поліція.  Поліцейські конктеризують, що обмежено рух по всіх автомобільних дорогах загального користуваня.

Таке обмеження дозволить снігоприбиральній техніці, яка працює на вулицях міста, оперативно здійснювати прибирання та уникнути утворення заторів. Відсутність вантажівок на вулицях міста також сприятиме зменшенню кількості ДТП, вважають поліцейські. 

За прогнозом погоди 8 лютого в місті очікується посилення швидкості вітру 15-20 м/с, а також впродовж доби 8 лютого на дорогах міста збережеться ожеледиця.

Температура повітря -7 -5 із подальшим її зниженням ближче до вихідних та вихідні дні від -12 до -21. 

Управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів закликає водіїв бути уважними та обережними на автошляхах і дотримуватися наступних рекомендацій:

– за можливості користуватися громадським транспортом;

– при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму;

– дотримуватися безпечної дистанції та швидкості руху;

– пересуватися з увімкненими габаритними вогнями чи протитуманними ліхтарями;

– намагатися уникати ризикованих маневрів;

– утримуватися від подорожей на далекі відстані.

Крім того, в умовах ускладнення погодних умов водіям приватних авто рекомендується за можливості утримуватися від поїздок на власному транспорті та дотримуватися правил паркування, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки.

Пішоходам рекомендується рухатись тротуарами з обережністю, переходити дорогу тільки в установлених для цього місцях.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: