fbpx

Чуднов і компанія прикарпатських регіоналів отримали понад півмільйона доларів "чорного налу"

Політика 12:30, 31.05, 2016

НАБУ аналізує "чорну" бухгалтерію Партії регіонів.

У списку фігурує і колишній голова Івано-Франківської ОДА Василь Чуднов, і його помічниця Наталія Ксенофонтова.

"Вони отримали майже півмільйона доларів США від своїх босів (якщо точно, то 455 035 $). Цікаво було б дізнатись, на що пішли ці кошти, чи не так?" – звернувся до франківських активістів Богдан Когут.

1

Наталія Ксенофонтова була помічницею нардепа Чуднова у ВРУ 6-го скликання.

Дані з "амбарної книги" регіоналів наводить і франківський активіст Максим Кицюк.

"Керівник ПП з надання послуг транспортних перевезень "АСТЕРІ-ТУР". 307100$ – Івано-Франківська область за вересень 2012 року  з "амбарної книги" Партії Регіонів",  написав він у соцмережі.

Як видно з документів, прикарпатський намісник Януковича отримував кошти також і особисто – 66 435 $.

2

Всі гроші видані під особистий підпис.

"Такі книги є в кожній партії з ймовірністю 99,999%. Більшість грошей йде на джинсу, оплату праці партійців і на вибори", – прокоментував політолог Ігор Ткач.

"Суми великі, тому, думаю, правоохоронні органи мали б перевірити ці факти!"  додав Богдан Когут.

Нагадаємо, екс-заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до НАБУ "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. ПР витратила близько 2 мільярдів доларів на хабарі як колишнім, так і нинішнім високопосадовцям.

"Це – великий масив документів, які підтверджують тотальну корумпованість влади. Значна частина цих матеріалів ­– "амбарна книга" корупційних виплат, які систематично здійснювалися за рахунок "общака" або "чорної каси" Партії регіонів. Уперше в поле зору правоохоронних органів потрапляє масив матеріалів, які стосуються не одного чи кількох злочинів, а системної багаторічної корупційної діяльності організованої структури, яка діяла на базі відомої політичної партії і мала за мету незаконне захоплення влади та її протиправне використання",  відзначив Трепак.

Серед фігурантів цих матеріалів  посадові особи найвищого рівня, міністри та керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, у т. ч. найвищих судових інстанцій. Отримувачами хабарів були представники багатьох політичних партій – як провладних, так і опозиційних, інформує ДТ.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: