fbpx

Чим зайнятися на вихідних у Франківську: поради для весняного настрою

Стиль життя 09:15, 13.05, 2017

Весна не надто тішить теплою погодою. Тому замість перегляду прогнозу на найближчі дні радимо вам наш традиційний анонс на вікенд. Пропонуємо кілька подій для весняних вихідних у Франківську.

Дивитися

У таку погоду закутатися в теплу ковду і дивитися фільм вдома – непоганий варіант. Але радимо краще прогулятися містом і сходити в кіно. На екранах кінотеатрів – режисерська робота британця Рая Річі про молодого Артура, який тиняється околицями міста Лондоніум зі своєю бандою. Своїм походженням він зовсім не цікавиться. Так він живе до того, як доля зводить його з магічним мечем Екскалібур. Після цього Артур кардинально змінюється. Він закохується, приєднується до руху опору і об'єднує навколо себе людей, щоб разом повалити тирана Вортігема, який вбив батьків Артура і захопив трон.

Де: кінотеатр "Люм'єр" (вул. Грушевського, 3)

Коли: 10:00, 12:40, 15:20, 20:35, 23:10 і 18:00 у 3D

Скільки: від 50 грн.

Слухати

Весняного настрою точно додасть вам музика. Якщо на День міста минулого вікенду вам замало було Олега Скрипки, "Мандрів" і Тіни Кароль, то радимо послухати дитячі пісні Марії Бурмаки, які вона виконає разом із франківською малечею 14 травня о 15:00 у муніципальному центрі дозвілля.
Для тих, чия душа бажає атмосфери Америки 40-х років, Голівуду та хітів Френка Сінатри, "LeoBand Orchestra" і солісти Павло Ільницький та Оксана Караїм влаштовують концерт найкращих вокальних композицій легендарного співака. Вечір пройде за участі Богдана Стасишина та Ladies Quartet.

1
Коли: 13 травня, 19:00
Де: Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Івана Франка (вул. Незалежності, 42)
Скільки: 150-550 грн.

Не забути про День матері

14 травня до Дня матері у Франківську відбудеться Марш за сімейні цінності. Після маршу на Вічевому майдані пройдуть урочистості до свята.
Почнеться подія біля облмуздрамтеатру на вулиці Незалежності, 42 та пройде за маршрутом Вічевий майдан – вул. Галицька – площа Ринок. Стартує марш о 15:00.

2
13 травня об 11:00 у церкві Матері Божої Неустанної помочі (вулиця Івасюка, 46-а) влаштують зустріч для мам та дітей.
З мамами також планують поспілкуватися в групі, поки дітки будуть зайняті на творчих майстернях. 
Але найголовніше – не забути у неділю привітати своїх мам.

 

Вчитися 

Корисно провести ранок неділі можна з кавою, смачним сніданком та приємними розмовами. Журналістка The Village Україна Наталія Чуловська поспілкується з франківцями про сучасну українську журналістику, її розвиток та все, що вам завжди було цікаво дізнатись про fashion і не тільки.

3

Де: Urban Space 100 (вул. Грушевського, 19)

Коли: 14 травня, 10:00 
Скільки: вхід вільний

 

Читати

Весну найкраще зустрічати з поезією. І пасують до травня найкраще вірші Юрія Андруховича. Він більш відомий як есеїст та романіст, також є блискучим поетом. У одному з есеїв писав: "Моя тодішня концепція вірша передбачала фонетичну ефектність, рок-н-рольну гостроту ритмічної структури, багатство, точність і  головне  цілковиту іновативність і несподіваність рими, драстичну й рідко вживану лексику, що в ній архаїка сусідувала б зі сленґом, а ейфорійна піднесеність  із межовою обсценністю… Так і поет у вірші  він мусить добирати єдино можливі слова, інтонації, ритмічні структури…"

Радимо прихопити том поезії Андруховича "Листи в Україну", яка вийшла у видавництві "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА".

4

Нічне життя

Якщо ви давно не були у нічному клубі, то пора вибратись на вечірку. У суботу для франківських любителів вечірок – "Деталі". Техносвято із запрошеними гостями, яскравим оформленням та цікавим тематичним плейсом відбудеться на заводі. Оператори суботнього цеху – "інженери та майстри" ді-джеінгу з Києва, Львова, Чернівців та Франківська.

Коли: 13 травня, 22:00
Де: завод "Промприлад" (вул. Сахарова, 23)
Скільки: з флаєром або репостом події в Facebook чи Vk – 100 грн. Без флаєра/репосту – 150 грн.

Катерина Котвіцька

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: