fbpx

"Даноша" хоче збудувати на Прикарпатті м'ясопереробний завод за 4 мільйони євро

Суспільство 17:25, 13.06, 2017

Заплановані інвестиції компанії "Даноша" у відкриття нового м'ясопереробного заводу в Івано-Франківській області можуть скласти 4 мільйони євро.

Про це повідомив генеральний директор компанії "ДаношаКрістіан Брокоп, пише Інтерфакс.

"Ми ще шукаємо ділянку. Але хочемо почати якомога швидше. Хочемо почати з забою. Це буде перший крок в нашому новому напрямку, який дасть можливість краще контролювати продукт, що йде до споживача. На першому етапі це будуть напівтуші. По інвестиціях в потужності для забою приблизні очікування EUR4 млн", – сказав він на прес-конференції в Івано-Франківську в понеділок.

За словами гендиректора, пошук ділянки під майбутнє підприємство непростий, оскільки є чіткі законодавчі вимоги і вимоги інвесторів. Площа ділянки, зокрема, повинна становити 8-10 га, зручне логістичне розміщення щодо свинокомплексів компанії, відстань від житлових будинків  500 м, від тваринницьких приміщень  не менше 1 тис. м.

На цей час інвестори розглядають ділянки в Калуському та Галицькому районах.

Як повідомлялося, "Даноша" за підсумками 2016 року збільшила продаж свиней на 3,2 тис. голів  до 286,8 тис. Має закритий цикл виробництва, що дозволяє не імпортувати сировину для кормів, а вирощувати їх в Україні.

Створена в червні 2004 року, "Даноша"  українська сільськогосподарська компанія, належить данським інвесторам. Входить до складу Axzon A / S.  данської групи компаній, що здійснює розвиток свинарських комплексів в Данії, Польщі, Україні та Росії. Група є одним з найбільших виробників свинини в Польщі і Україні. Крім свинарства, в Україні група займається рослинництвом, виробництвом комбікормів, біогазу та електроенергії.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: