fbpx

Дівчина з Коломиї створила мобільний додаток, який завантажили 6 млн користувачів

Економіка 20:36, 17.08, 2017

Олександра Рогачова з Коломиї у 24 роки створила додаток Inkhunter, який дозволяє "приміряти" татуювання.

Історію успіху коломиянки розповів онлайн-журнал Marketing Challenge.

З дитинства Олександра Рогачова захоплювалася математикою і головоломками, брала участь у шкільних олімпіадах, а в старших класах зацікавилася інформатикою. 

Отримавши атестат, вагалася у виборі між механіко-математичним і факультетом комп'ютерних наук. Вибрала другий – і не прогадала. Вчилася у Харкові, в університеті ім. Каразіна. Зараз їй 24 роки, вона CEO американського стартапу з 6 мільйонами користувачів, мешкає у Нью-Йорку.

Ще у 2014 році Олександра з університетськими друзями виграла хакатон на тему технологій доповненої реальності – розробили прототип додатку, який показує користувачу, як на його тілі буде виглядати татуювання. 

Після навчання Олександра працювала в аутсорсинговій компанії, ідея з додатком відійшла на другий план, нею займалася у вільний від роботи час.

Демо-версія Inkhunter з'явилася в AppStore в 2015 році, але користувачі її проігнорували.

Успіх до дівчини прийшов у лютому минулого року. Олександра зібрала нову команду і покинула роботу. зароблених грошей вистачило, щоб зосередитися на власній ідеї. Взялися доводити розробку до пуття. З часом отримали новий продукт  зрозумілий, зручний, з гарним дизайном. Однак і нову версію користувачі завантажувати не поспішали.

Олександра почала шукати інвестиційну підтримку на Заході  відправляли заявки в європейські і американські інкубатори. Написала також релізи про додаток у кілька західних ЗМІ. 

Першими відгукнулися журналісти The Daily Dot, які опублікували матеріал про український додаток вночі за київським часом. 

"Вранці прокинулася, а в нас купа твітів і листів на пошті",  пригадує Олександра.

А потім про додаток написали Product Hunt, TechCrunch, Vogue и Cosmopolitan і численні видання в 40 країнах. Додаток Inkhunter швидко зібрав першу сотню тисяч користувачів.

Олександра разом зі своїм партнером Павлом Разумовським отримали пропозицію від американського акселератора стартапів ERA переїхати до Нью-Йорка. Їм запропонували 40 тис. дол стартових інвестицій. 

1

Влітку 2016 року українці прилетіли в США. 

В Америці дуже добрий ґрунт для будь-яких починань, каже дівчина. Експерти в ERA вчать будувати бізнес. "Вони знаходять больові точки, відкривають очі на дійсність, допомагають усвідомити некомпетентність",  розповідає Олександра. Ще одна перевага американського досвіду  нові знайомства в інсторських і експертних колах. 

Олександра зізнається: вдень і вночі її не відпускають думки, як рухатися швидше. 

"Поки я обідаю, десятки команд працюють і можуть завтра обігнати мене", – каже дівчина. Шалена конкуренція змушує чітко визначати пріоритети тут і тепер. 

Поки що команда Inkhunter тримає темп. Недавно домовилися про партнерство з кіностудією Fox. Компанія знімає серіал, головний герой якого має багато татуювань. Fox запропонувала розмістити галерею цих тату в додатку.

Олександра з командою готує нові проекти і шукає інвестиції. Подробиць не відкриває, але обіцяє скоро потішити добрими новинами. Її компанія продовжує працювати у сфері доповненої реальності, але не буде обмежуватися тільки віртуальними татуюваннями. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: