fbpx

Дівчинка із франківського пам'ятника Андрею Шептицькому – пластунка. ФОТО

Суспільство 07:41, 29.08, 2015

Як вдалося переконати автора скульптурної композиції зробити дівчинку, що стоїть біля Митрополита Андрея, пластункою, розповів журналіст та пластун Тарас Зень.

Він повідомив у Фейсбуці, що на скульптурі дівчинки, яка знаходиться поруч із митрополитом Шептицьким, є символ "Пласту".

"Просто цікавий факт. Вчора у Франківську відкрили пам'ятник Шептицькому, де митрополит серед дітей. Коли на конкурсі відповідна комісія тільки вибирала макет майбутньої скульптури, то франківські пластуни зустрілись з автором і запропонували, щоб ті діти були пластунами. Переконували переможця, що, мовляв, Андрей помагав сильно пластовому руху і це було б доречно. Проте, за словами скульптора, в однострої вдягати їх було недобре, адже він сильно деталізований і переключав би більшу увагу на дітей, а не на основного Шептицького. Тому автор дав дівчинці на цивільний одяг лиш пластову відзнаку – лілею, а в руки книгу із зображенням патрона організації  Святим Юрієм. Пишу це для того, що коли будете у Франківську, підійдіть ближче і побачите ще одного представника Пласту в бронзі", – написав Тарас Зень.

Нагадаємо, у Франківську учасники Патріаршого Собору відкрили пам'ятник Андрею Шептицькому

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: