fbpx

​Для порятунку героїв АТО: Антонов випустив перший український реанімаційний літак

Суспільство 20:27, 29.05, 2016

Літак підвищить шанси на виживання важкопоранених вояків - дасть можливсть найскоріше доправити їх до провідних госпіталів держави.

Новий реанімаційний АН може транспортувати двох тяжких поранених, 6 лежачих і 14 сидячих бійців.

Київське авіаремонтне підприємство “Завод 410 ГА” модернізувало транспортний літак АН – оснастило рухомими модулями інтенсивної терапії та реанімації. Це обладнання призначене для підтримки поранених на час транспортування до шпиталю чи лікарні. 

На заводі провели капітальний ремонт, установили новітнє аеронавігаційне обладнання, яке дозволяє сідати на непідготовлених, ґрунтових, аеродромах.

До складу кожного реанімаційного модуля входять кардіодефибрилятор, монітор, електрокардіограф, хірургічний аспіратор, устаткування для дифузії та перфузії крові тощо.

На підприємстві збирають і модернізують не лише спеціалізовані літаки, але й гелікоптери. Все обладння, яке монтують в них, виготовлене у Німеччині, Нідерландах та США. А самі модулі австрійські.

Літак може доставляти поранених не лише у лікарні України, а й за кордон. Модернізований літак використовує аеронавігаційне обладнання стандарту НАТО і може бути прийнятим в будь-якому аеропорті світу.

Відповідно до Укразу президента в Україні створюється повноцінний парк санітарної авіації.

На цей час літаки постачаються Міністерству з надзвичайних ситуацій. На це спрямували 62 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: