fbpx

Для учасників АТО в Івано-Франківську відкривають магазин, в якому не треба платити

Суспільство 10:10, 11.05, 2016

Ініціатором та організатором антимагазину, в якому не треба платити грошей за крам, є голова ветеранської організації Андрій Долик.

Ідею влаштувати "соціальний маганзин" (так називають подібні заклади за кордоном) голова обласної Спілки учасників АТО Андрій Долик привіз з Польщі. 

Антимагазин, як назвав його Андрій Долик, у Франківську працюватиме за таким принципом: учасник АТО приходить, показує посвідчення, вибирає, що йому треба з речей, і дякує. 

Як пояснив КУРСу організатор антимагазину, наповнюватимуть полиці завдяки благодійній допомозі. Перші речі прийшли ще минулого місяця – за сприяння волонтерки, екс-першої леді Франківська Лідії Анушкевичус приїхали 700 кг допомоги із Польщі. 

А нещодавно прибула допомога з Німеччини, яку організував німець Курт Зіммхен, який вже багато років живе на Прикарпатті, та його партнер Франк Обенаус з Тюрингії. 

Курта Зіммхена можна назвати волонтером в тому сенсі, у якому це слово вживається в Україні: він допомагав малозабезпеченим прикарпатцям, возив допомогу на франківський Майдан, сприяв реабілітації поранених у Німеччині. Тепер він співпрацює з Андрієм Доликом. 

Антимагазин найближчим часом відкриється на вулиці Новій, 19 а, де було відділення Ощадбанку. Зараз у приміщенні завершується ремонт. Учасників АТО в такий спосіб забезпечать "гуманітаркою" – це будуть чоловічі, жіночі, дитячі речі, взуття, іграшки. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: