fbpx
  • Головна
  • Новини
  • До 1 травня на сміттєзвалищі у Франківську побудують біогазову установку за 50 мільйонів

До 1 травня на сміттєзвалищі у Франківську побудують біогазову установку за 50 мільйонів

14:12, 10.02, 2017

В Івано-Франківську відбулося відкриття конкурсних пропозицій з дегазації міського сміттєзвалища. Йдеться про будівництво на полігоні ТВП біогазової установки.

Участь у конкурсі взяли київська фірма "ЛНК" та чернігівська "Кліар Енерджі". При перегляді документації тендерна комісія виявила, що "ЛНК" не подала довідку про відсутність судових справ, однак її директор Сергій Клименко запевнив, що це помилка і фірма не має судових справ. ТзОВ "Кліар Енерджі" таку довідку подало, а заступник директора Наталя Корельська також зазначила що ніяких судових справ немає. Втім, коли комісія вивчала документацію та перевіряла її, то з’ясувалося, що обидві фірмі мають судові справи, зокрема одна – кримінальна.

Сьогодні, 10 січня, стало відомо, що у конкурсі перемогла чернігівська компанія "Кліар Енерджі".

Як повідомив директор КП "Полігон" Юрій Мороз, члени комісії оглянули об’єкти, які збудували фірми – учасники конкурсу. Після огляду та детального вивчення документів переможцем оголосили чернігівську компанію, інформує ГК.

ТОВ "КЛІАР ЕНЕРДЖІ" ще до оголошення результатів конкурсу провела геологічні дослідження та уклала з "Прикарпаттяобленерго" договір на подання електрики до полігону ТПВ. Компанія готова вкласти у будівництво установки 50 млн грн. Роботи планують завершити до 1 травня.

Бігазова установка в Рибному вироблятиме і продаватиме енергію за "зеленим тарифом" і певний відсоток віддаватиме КП “Полігон”. Така установка убезпечить сміттєзвалище від загорань.

 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: