fbpx

До Росії на заробітки виїхали напередодні мобілізації 26 автобусів чоловіків із прикарпатського селища Перегінськ

Суспільство 15:03, 24.01, 2015

В Красноярський і Хабаровський край Російської Федерації подалися на заробітки чоловіки з Перегінська Рожнятівського району Івано-Франківської області.

19 січня, за день до офіційного старту кампанії часткової мобілізації, близько тисячі чоловіків із Перегінська виїхали на заробітки за кордон – до Росії. 26 автобусів із заробітчанами поїхали в Красноярськ. Про це стало відомо на нараді з питань проведення мобілізації, яка сьогодні відбулася в Івано-Франківській облдержадміністрації за участю воєнкомів усіх районів області, представників силових структур та громадських активістів.

Факт озвучив активіст з міста Калуш у зверненні до Калуського районного воєнкома, у підпорядкуванні якого знаходиться Рожнятівський район. Активіст висловив здивування, що такий факт залишився невідомий воєнному комісару. Перед тим воєнком сказав, що перегінських чоловіків наразі неможливо розшукати і привести до мобілізації.

"Все це відмовки. Я знаю, що практично всі повернулися на різдвяні свята додому. А після того вони всі виїжджають. Тому не треба говорити, що їх неможливо знайти. Це просто наша недолугість", – відреагував голова ОДА Олег Гончарук. 

З 17 400 мешканців Перегінська, серед яких близько 7000 чоловіків призовного віку, за 23 роки незалежності України у війську "срочну" служив лише один мешканець селища. Цей чоловік добровільно зголосився в зону бойових дій на Схід і наразі захищає Україну в одному з добровольчих батальйонів.

Голова ОДА задекларував, що на наступній закритій частині наради з воєнкомами приймуть рішення, як підсилити районного військового комісара Калуського району. 

Другу частину наради провели в закритому режимі для журналістів. Громадські активісти на чолі з Романом Островським були присутні на засіданні. Власне з подачі Романа Островського на нараді розгорілися "баталії" стосовно вилучення з наради представників ЗМІ. Врешті, журналістів попросили залишитися за дверима.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: