fbpx

Добровольчий батальйон прикарпатських медиків "Гіппократ" увійде до складу ДУКу

Здоров'я 16:32, 09.01, 2015

Швидкий мобільний загін "Гіппократ" працюватиме на передовій як один з трьох основних медичних підрозділів Добровольчого Українського Корпусу.

Про це повідомили командир медичної бригади ДУКу Яна Зінкевич та головний лікар добровольчого медичного батальйону "Гіппократ" Андрій Черемський.

Медики прибули до Франківська прийняти санітарні машини, обладнання та медикаменти, які для них придбали місцеві волонтери. Лікарі й парамедики "Гіппократу" стануть до служби в ДУКу вже наступного тижня.

"Працюємо так: приїхали на місце, побігли в поле, перев'язали, схопили, поклали, вивезли. І вже в так званій "жовтій зоні", простіше – де немає обстрілів, надають медичну допомогу наскільки можуть повноцінно,  розповідає Яна Зінкевич.  У мене в "червоній зоні" під кулями працюють лише пікапи, бо під час обстрілів там потрібні дуже швидкі, витривалі й мобільні автомобілі. Пікапи спеціально переробляли на довгу базу, щоби там можна було покласти лежачого. Потрібне розширення, бо бачимо, що нормальної ефективної медицини ніде на фронті немає. Медицина Збойних сил також не відповідає тим, які є на цій війні, потребам". 

За словами начмеда Яни, "Гіппократ", на відміну від багатьох інших медичних формувань в зоні війни, рятуватиме всіх поренених, незалежно від підпорядкування і підрозділу служби.

"Так, є таке, що от я працюю, наприклад, в Х бригаді, то я буду тільки Х бригаді надавати допомогу. Зустрічаємося з таким часто. Натомість "Гіппократ" буде усім пораненим надавати допомогу", – каже Яна. 

Машини потрібно ще перефарбувати у "зимовий" камуфляж і дообладнати, повідомила Яна Зінкевич. Тільки після цього, через день-два, вони вирушать на передову в Донецьку область – на лінію вогню, де Мар'їнка, Піски, Донецький аеропорт.

Медики приєднаються до ДУКу наступного тижня, повідомив Андрій Черемський. Спочатку на місце служби виїде група з шести лікарів, через тиждень прибуде решта. Поки що в "Гіппократі" працюватимуть 25 медиків. Добровольців  лікарів і парамедиків просять зголошуватися в ДУК. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: