fbpx

Довгоочікуваного Кубка Європи-2015 зі спортивної ходьби в Івано-Франківську не буде

Спорт 16:15, 02.12, 2014

Європейська легкоатлетична асоціація вирішила перенести змагання з Івано-Франківська у зв'язку з ситуацією в Україні.

У циркулярному листі від гендиректора Асоціації Кріштіану Мілза до національних легкоатлетичних асоціацій йдеться про те, що у зв'язку зі складною суспільно-політичною ситуацією в Україні Кубок Європи-2015 зі спортивної ходьби, який мав проводитися в Івано-Франківську, доведеться перенести в іншу країну. Асоціація ще не визначилася з місцем змагань. Кріштіан Мілз просить прикарпатську владу з розумінням поставитися до рішення і сподівається на співпрацю в майбутньому. 

Нагадаємо, право проводити Кубок Європи зі спортивної ходьби в 2015 році виборов Івано-Франківськ. У березні цього року президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул заявляв, що такі змагання в Україні – "це реальні кроки до європейської інтеграції, реальна можливість спростувати ідеологічні штами, які нам нав’язують, показати усю гостинність Івано-Франківська".

Оргкомітет з підготовки до Кубка Європи зі спортивної ходьби очолював міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. Кошторис змагань оцінювали у приблизно 500 тисяч євро, з яких 150 тисяч євро мало внести місто, а решту планували залучити з інших джерел. 

У жовтні цього року в Івано-Франківську в рамках підготовки до Кубка Європи-2015 відбулися міжнародні змагання зі спортивної ходьби "Вечірній Івано-Франківськ" і чемпіонат України.  

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: