fbpx

Два франківські чиновники отримали з бюджету по півмільйона гривень на житло

Суспільство 12:08, 13.11, 2015

Чиновники Івано-Франківського міськвиконкому отримали цьогоріч на житло в сумі мільйон гривень, тоді як чорнобильцю і спортсмену-інваліду виділили 60 тисяч.

"Надання одноразової матеріальної допомоги на придбання житла", – під такі розпорядження міського голови Віктора Анушкевичуса виділялися кошти.

Розпорядження ґрунтувалися на рішенні сесії Івано-Франківської міської ради від 16 січня 2015 року №1618-51. Та сесія була бюджетною – депутати приймали міський бюджет. Прийняли бюджет  прийняли і зміни до бюджету. Саме в ці зміни внесли одноразову матдопомогу на купівлю житла, її провели за бюджетною статтею "Інші видатки".

Цікаво, що в попередньому 2014 році таких розпоряджень мера Анушкевичуса, і відповідно таких видатків з міського бюджету не було. "Відзначення" сотнями тисяч бюджетних коштів близьких до міського голови Франківська чиновників – начальника управління культури та заступника начальника фінуправління міськвиконкому,  сталося під шумок виплат потребуючим в останній рік його мерства.

На виконання рішення бюджетної сесії допомогу на придбання житла отримало четверо осіб.

Двоє з них – у відповідь на свої письмові звернення. Такі подали Володимир Рій – неповносправний спортсмен, чемпіон Європи з футзалу серед інвалідів з вадами слуху. Та Іван Притуляк  ліквідатор аварії на ЧАЕС ІІ категорії.

Чиновникам міськвиконкому, як випливає з розпоряджень міського голови, гроші виділили без зазначення підстави.

Перший пішов ще 3 березня. За розпорядженням Анушкевичуса №87-р кошти в сумі 10 тисяч гривень за статтею "Інші видатки" виділили "для надання матеріальної допомоги на придбання житла" Івану Притуляку.

Наступне розпорядження №323-р від 12 серпня ц.р. стосувалося вже заступника головного фінансиста міськвиконкому Галини Яцків. Чиновниця отримала на придбання житла з міського бюджету 450 тисяч гривень.

1

31 серпня розпорядженням міського голови № 344-р, враховуючи звернення щодо надання одноразової грошової допомоги, виділили 50 тисяч гривень Володимиру Рою.

І серед останніх розпоряджень міського голови, який в ці дні складає свої повноваження, був документ від 4 листопада № 488-р про надання матеріальної допомоги на придбання житла в сумі 475 тисяч гривень Мирославу Петрику. 

Останнє викликало голосний громадський резонанс. Франківські активісти публічно в соцмережі Фейсбук закликали Мирослава Петрика віддати гроші родинам загиблих на війні бійців  саме на придбання житла. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: