fbpx

Ганьба! Клоун! – батьки з школи №3 вимагають від Смаля залишити директорку на посаді

Суспільство 16:54, 14.09, 2017

Майже сотня батьків школярів і десяток вчителів франківської ЗОШ №3 прийшли до директора департаменту освіти Ігоря Смаля: люди вимагають не звільняти директорку школи Світлану Долгову.

Як писав КУРС, директорка ЗОШ №3 з польською та російською мовами навчання Світлана Долгова тиждень тому написала заяву про звільнення за власним бажанням. Батьки школярів вважають, що на директорку тиснув міський департамент освіти і особисто його керівник "свободівець" Ігор Смаль. Батьківський комітет, піклувальна рада та профспілковий комітет школи заступилися за Світлану Долгову: люди вимагали припинити тиск і залишити педагога на посаді. 

Сьогодні майже сотня батьків, десяток вчителів школи разом з директоркою Світланою Долговою прийшли до Ігоря Смаля в департамент освіти. На прохання батьків і педколективу Світлана Долгова вирішила відкликати заяву про звільнення. До цього батьки зустрічалися із заступником голови ОДА з гуманітарних питань Ігорем Пасічняком, а Долгова мала розмову з міським головою Русланом Марцінківим.

На зустрічі Ігор Смаль звернувся до директорки із питанням, чи справді відчувала вона тиск департаменту. 

"Я не хочу, щоб батьки і освітяни зараз чули те, що я сказала Руслану Марцінківу. Я готова озвучити це на прес-конференції… Прямого тиску не було, але було багато такого, що призвело до цих подій. Це все триває другий рік. Я війни не хочу. Сьогодні прийшла написати заяву на відкликання (попередньої заяви  ред.). Бо відчула шалену підтримку батьків",  заявила Долгова.

Жінка пояснила, що хотіла "піти красиво", але батьки просять лишитися.

Ігор Смаль зазначив, що термін відкликання заяви про звільнення минув, вона підписана, і на посаду директора школи буде оголошений конкурс. А поки що Світлана Долгова залишається в. о. директора.

Батьки звернулися до Смаля з проханням таки прислухатися до їхніх вимог. 

"Я чекав до закінчення понеділка, 11 вересня, на відкликання, а у вівторок вранці підписав. Тобто всі юридичні процедури дотримані. Через місяць-два буде оголошений конкурс на заміщення посади директора ЗОШ №3 і пані Світлана може взяти участь у конкурсі",  заявив Смаль, викликавши обурення батьків.

Люди почали гукати "Ганьба!", "Клоун!" й звинувачувати Смаля у порушенні трудового законодавства. Смаль спробував вийти з приміщення, але батьки його не відпускали.

Долгова закликала прихильників стримати емоції.

"Ми все почули, я людина законослухняна", – сказала Долгова.

Врешті, Ігор Смаль таки прорвався крізь натовп жінок і втік із зали засідань.

Батьки рушили до відділу кадрів департаменту і з'ясували, що запису про звільнення у трудовій книжці Долгової немає. Одна з матерів, юрист за освітою, зазначила, що є порушення з оформленням документів. 

"Я вас дуже прошу, ми повинні звільнити приміщення. Завтра о 15.00 батьківські збори, всі приходьте, а на сьогодні давайте закінчимо",  звернулася до всіх Світлана Долгова під оплески присутніх.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: