fbpx

Дитячий табір "Лімниця" у Вістовій – третю добу без світла

Суспільство 14:48, 04.07, 2016

Світло в таборі зникло понад дві доби тому – під час грози вийшла з ладу електропідстанція.

Без електрики, а відповідно і без води та кухні й гарячого харчування залишився дитячий оздоровчий табір "Лімниця", що у селі Вістова Калуського району на Івано-Франківщині. Наразі в таборі відпочивають понад 500 дітей з усього Прикарпаття. 

Електрика в таборі зникла під час грози, повідомили в управлінні освіти Івано-Франківського міськвиконкому. Власне, на балансі міськвно перебуває табір. 

Як з'ясувалося, дитячий заклад пробув дві доби без світла через те, що нікому було поремонтувати перегоріле електрообладнання. "Крайнього" знайшли, але він відмовився виконувати роботи.

Наразі електропостачання табору відновлює "Прикарпаттяобленерго", хоча, як повідомили в прес-службі, мережі їм не належать. 

Підстанція, від якої бере електрику "Лімниця", є частиною комплексу місцевої дренажної станції. Це майно ВАТ "Лукор". Свого часу "Лукор" здав його в оренду приватному підприємцю. Той зобов'язання з підтримки техніки в робочому стані не виконує. Коли на дренажній станції вийшла з ладу електропідстанція і дирекція табору звернулася до підприємця, щоби її відремонтували, він лише розвів руками. Так само повелися і на "Лукорі" – мовляв, майно не наше, є орендар, з нього й питайте. Щоправда, після тривалих переговорів з адміністрацією табору таки звернулися до прикарпатських енергетиків. 

"До нас надійшов лист з "Лукору" з проханням допомогти відновити електропостачання табору,  розповіла представник "Прикарпаттяобленерго" Наталія Лещишин.  Це не наші лінії. Однак наші бригади в цей час працюють на місці аварії, шукають і усувають пошкодження. Подібна, але короткочасна ситуація була у таборі і минулого літа. Очевидно, адміністрації табору "Лімниця" слід нарешті вирішити проблему експлуатації мереж". 

За словами Наталії Лещишин, світло в таборі має з'явитися сьогодні близько 16-ї години. 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: