fbpx

Екоінспекція позивається до калуського "Екосервісу" про стягнення майже 2 мільйонів

Суспільство 13:49, 31.03, 2017

Калуське КП "Екосервіс", яке займається вивозом сміття, проти позову заперечує та перекладає відповідальність на свого працівника.

На розгляді у господарському суді перебуває справа за позовом Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області до калуського КП "Екосервіс" про стягнення 1,9 млн гривень.

Як йдеться в ухвалі господарського суду Івано-Франківської області, у таку суму екоінспекція оцінила шкоду, заподіяну державі внаслідок засмічення земельної ділянки твердими побутовими відходами.

КП "Екосервіс" заперечило проти позову та подало клопотання про витребування додаткових доказів, серед яких вирок інженеру підприємства, засудженого за службову недбалість.

Так, 18 травня минулого року Калуський міськрайонний суд виніс вирок начальнику виробництва із вивезення та захоронення твердих побутових відходів КП "Екосервіс", який нібито порушив порядок поводження з відходами, що завдало шкоди на 1979 356,48 грн.

Зокрема, йдеться, що обвинувачений протягом 2013-2015 років не контролював складування відходів, оперативно не виявляв і не ліквідовував порушення вимог екологічної безпеки, не контролював якість виконання робіт на полігоні тощо.

Чоловіка суд визнав винним за ст. 367 ч. 2 КК України (службова недбалість) та призначив штраф у сумі 4250 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: