fbpx

Експертна рада з питань книговидання: за кошти обласного бюджету вийде "Регіт Арідника"

Культура 21:14, 11.05, 2016

В Івано-Франківську відбулося засідання обласної експертної ради з питань книговидання.

Незважаючи на те, що програма книговидання спрямована на підтримку книгодрукування, популяризацію читання, а пріоритет мають місцеві письменники та видавництва, цілу низку авторів залишили без державного фінансування, пише ГК.

Серед них, до слова, імениті франківські письменники – Олег Криштопа, Ольга Деркачова. 

"Мене в цій ситуації напружує те, що письменників ставлять на рівень жебраків, які мають випрошувати і доводити, що їх література чогось варта. Тобто не враховують рейтинги, ім’я, словом, нічого не враховується. Взагалі не зрозуміло, з якою метою виділяються ці кошти, на які книги. Тобто мала б бути якась концепція. Зрозуміло, що у нас є книги, які слід вважати неокупними, але які є потрібними. Наприклад, фотоальбоми, література історичного плану. Можливо, логічним було би видавати саме ці видання і не розпорошуватися", – розповіла у коментарі "Галицькому кореспонденту" письменниця Ольга Деркачова.

Окрім того, вона наголосила, що ця відмова для неї відносно приємна.

"Я росту, і це приємно, що я опинилася серед числа тих, кому не дали кошти. Тобто в цій компанії, яким не виділили фінансування, набагато комфортніше, аніж у тій, яка буде його мати", – додала Ольга Деркачова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: