fbpx

Франківськ замерзає: влада спромоглася запустити тепло у 20% будинків

Суспільство 10:34, 20.04, 2017

В Івано-Франківську зранку падає мокрий сніг. Учора до вечора мерія пообіцяла відновити подачу тепла у домівки, але минула доба - і мешканці масово нарікають на холоднечу у квартирах.

Як писав КУРС, вчора до  кінця дня у Франківську обіцяли відновити опалювальний сезон. Втім обіцяне тепло з’явилося лише в окремих будинках.

Франкіці у соцмережах масово скаржаться на холоднечу.

Галина Балюк В мера і головного комунальника перше квітня затяглося,далі з нас дурнів роблять

Олександра Хан Це не 41 в Ленінграді, не вмрете, закалка пройде добре…а що за газди, що не мають дуйки, або радіаторів для малят і старих…от школи і садочки, поліклініки згідна проблема..
Бо тупити не треба владі, давно на автономні теплопункти поставити такі заклади, а не в кишені прибутки податкові пхати…і позичені гроші в банку розвитку!!! Де дахові котельні???? В кишенях???

Martin Nebo В би не могли уточнити в якому саме місті, в Івано-Франківську….. Ми би тоді пішли туди грітися…

Олександр Козакевич Тепло так і не з'явилось. Певно мало само… Може завтра з'явиться, але маю надію , що Гідромецентр менше бреше і в четвер або п'ятницю наступного тижня тепло буде точно

Юра Зрайко Довга 27, верхній поверх. Відкрив кран для розвоздушки, тиску нема, система без води. Ще й замість гарячої води з крану 10 хв. стікає холоднюча, без натяку на підігрів.

Natalia Kozak Такої безголової влади у Фрранківську ще не було! Вранці вирішили, що на два дні призупиняють навчання у школах і роботу дитсадків. Люди почали думати, як організувати собі ті дні. Хто має взяти відгули, щоб доглянути дітлахів, а хто думати, як нагрузити бабусь (при можливості). Потім, буквально через годину надходить повідомлення, що влада вирішила знову розпочати опалювальний сезон і до вечора опалення буде у квартирах, садках і школах (може!). Потім надійшло повідомлення, що навчання у школах все-таки буде, але за скороченим графіком (бо ніхто ж не гарантує оті теплі батареї), рятуйтеся люди з дітьми як собі хочете! Малошановна владо, ви людей за іграшки маєте?

Леся Соколовська Напевно і не включать!!! Батькам , які водять дітей у 12 садок,вул. Каховська (перетин вулицьДовга і Галицька) повідомили ,щоб не приводити дітей завтра-післязавтра, бо холодно і тепло не змогли підключити.

Аліна Олійник Не потрібно було взагалі опалення до травня вимикати, заплатили б за місяць і не мерзли. А так вимушена включати електричний обігрівач і це дорожче обійдеться.

Galina Yukha мала прийшла зі школи як сосулька.тепер чекати до вечора температури напевно(((

Леся Стручкова На кавовій гущі чи на чайному листі ворожили про погоду?! Вже майже тиждень холоднеча, діти вже похворіли! Дозвольте автономку, відпустіть кріпаків!

Лєна Багнюк Та і ненадійтесь що включають, щоб систему запустити треба до 2 днів то напевно не включати нічого.

Alex Lytvynenko Карочі хєр нам, а не тепло

Галина Когут Батареї все ще холодні, зато в мене температура все росте і росте ( Напевно, саме таке тепло в хатах нам обіцяв до вечора мер

 

Мешканці Івано-Франківська дзвонять на гарячі лінії та в котельні. У соцмережах обмінюються інформацією, в яких навчальних завладах відновили теплопостачання, а в яких – ні.

У керівника "Івано-Франківськтеплокомунерго" Василя Рущака та головного інженера підприємства Василя Скиданчука мобільні телефони вранці вимкнені. У приймальні теплокомуненерго сказали, що вони обидва перебувають в Києві.

Як повідомив КУРСу перший заступник міського голови Микола Вітенко, станом на 9.00 у Франківську запустили 15 котелень з 31. Теплопостачання наразі відновили тільки у восьми школах та 14 садочках.

"До кінця дня запустимо ще сім шкіл і до 20 садочків. По будинках всюди зняті лічильники. Щоб запускати тепло, треба ставити лічильники і після того відновлювати у будинках тепло. Але будинки так само будуть запускатися. Наразі в житлових будинках тепло є приблизно у 20%", – повідомив Вітенко.

Детальну інформацію у виконкомі обіцяють оприлюднити до обіду. Також перший заступник мера зазначив, що не відновила теплопостачання "Станіславська теплоенергетична компанія", що надає послуги з централізованого опалення та підігріву води третині мешканців Івано-Франківська. 

У СТЕКу повідомили, що цілу добу працювали над підготовкою теплових мереж та котельного обладнання для відновлення подачі тепла мешканцям Івано-Франківська. Наразі система теплопостачання повністю підготовлена до роботи, теплові мережі заповнені водою. Невирішеним залишається тільки питання лімітів на природний газ. Наразі ввідні газові засувки перекриті та опломбовані ПАТ "Івано-Франківськгаз". Без відповідного дозволу ПАТ Івано-Франківськгаз" СТЕК не може здійснити подачу природного газу на котельню та запустити її в роботу.

"Виділення лімітів на газ в стислі терміни без клопотання міської влади перед Кабінетом Міністрів неможливе, – зазначає директор ТОВ "Станіславська теплоенергетична компанія" Сергій Мельник. – Враховуючи форс-мажорні обставини – аномально низьку температуру зовнішнього повітря, – вирішити це проблемне питання може тільки відповідне розпорядження Кабінету Міністрів про виділення обсягів природного газу на декілька днів".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: