fbpx

Франківська міськрада виступила проти проекту Трудового кодексу, "написаного під диктовку олігархів"

Політика 10:42, 11.04, 2017

Сьогодні на сесії депутати Івано-Франківської міської ради ухвалили звернення до Президента України, Уряду і ВРУ із закликом зупинити прийняття нового Трудового кодексу.

Франківські депутати вважають законопроект антиукраїнським і таким, що може привести до найбільшої загрози – посилення трудової міграції з України.

Звернення: 

В умовах, коли українці мають найнижчу в Європі заробітну плату, коли частка комунальних тарифів у ній є критично великою, це змушує наших людей працездатного віку до виїзду за кордон.

Ось лише деякі підстави рішуче відкинути даний законопроект:

1.    Фактично скасовується 40-годинний робочий тиждень. Завдяки впровадженню "ненормованого робочого часу" роботодавці матимуть право примушувати працівників працювати більш як 40 годин на тиждень.

2.    Суттєво обмежуються права профспілок як представників та захисників прав працюючих українців.

3.    Роботодавцям надається право вести відеоспостереження за працівниками; здійснювати прослуховування робочих місць; контролювати працівників за допомогою технічних засобів.

4.    Олігархи прагнуть змусити українців мовчати про все, що пов’язано з їхньою роботою. Зокрема для того, щоб приховати ганебно низький рівень оплати праці, небезпечні, а почасти нелюдські умови праці, свавілля адміністрації. Для цього у проекті Трудового кодексу передбачено цілу низку норм, що передбачають матеріальну відповідальність і навіть звільнення за розголошення комерційної таємниці роботодавця. Водночас питання комерційної таємниці є дуже розмите. 

Тому не дивно, що більшість експертів, профспілок і зібрань трудових колективів заявляють, що проект Трудового кодексу значно менше соціально справедливий, ніж чинний Кодекс.

Натомість ми пропонуємо: 

1.  Запровадити прогресивну систему оподаткування за принципом "малий бізнес – малі податки, великий бізнес – великі податки".

2. Зменшення кількості регуляторних вимог та перевірок для малого і середнього бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: