fbpx

Франківські активісти почистили Німецьке озеро і просять владу його зарибнити. ВІДЕО

Суспільство 14:49, 26.03, 2017

В Івано-Франківську активісти взялися самотужки чистити від сміття Німецьке озеро на околиці міста. На екоакцію зібралися півтора десятка небайдужих. Прибирали не лише береги, а й саму водойму.

Щоб підняти з дна мотлох, залучили дайверів та любителів підводної риболовлі, йдеться в сюжеті "5 каналу".

"Ми тут принципово не пірнаємо. Для цього є багато водойм: Дністер, Дністровське водосховище. Є де пірнати. А це озеро ми лишаємо у спокої, щоб тут розвелася риба", – розповідає драйвер, учасник толоки Андрій Борак.

Щоб повністю вичистити озеро, кажуть активісти, з нього потрібно спускати воду. А це дуже дорого і технологічно складно. Тому поки що роблять те, що їм під силу.

"Минулого року багато активістів самі зарибнювали це озеро,  розповідає Володимир Стефанків. – Тому шкода тої рибки. Тут переважно щука водиться, є ще короп…"

Озеро на Пасічній місцеві називають Німецьким, тому що його у 80-х роках минулого століття створили іноземні фахівці. Свого часу тут був міський пляж. Однак згодом все занепало.

Відновлювати водойми взялися нещодавно, купатися люди не ризикують, але залюбки відпочивають на березі.

За кілька годин півтора десятка активістів підняли з дна озера понад сорок мішків сміття. Учасники толоки запевняють – це лише початок роботи. Естафету з порятунку озера активісти передають міській владі і хочуть, щоб чиновники передусім зарибнили водойму. Для цього зареєстрували електронну петицію, яка вже набрала відповідну кількість голосів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: