fbpx

Франківські копи планують пересісти на велосипеди. ВІДЕО

Суспільство 11:04, 21.04, 2016

В Івано-Франківську з'являться велопатрулі – з такою ініціативою виступив очільник франківських копів Дмитро Міхалець.

Він хоче, аби на перших порах містом курсували три пари полісменів на велосипедах, а в ідеалі – шість.

Це будуть патрульні, які пересядуть на велосипеди з автомобілів, а в разі розширення штату – зовсім нові люди. У такий спосіб, каже Міхалець, було б легше слідкувати за правопорядком у парках, відпочинкових зонах та середмісті.

"Реагування на виклики, реагування на різні моменти буде швидшим,  запевняє Дмитро Міхалець.  Я також є велосипедистом, велосипед – це прекрасно, це чудово, це здоров’я, це відпочинок, ну і, звісно, це патрулювання буде цікавим".

Для патрулювання на велосипедах франківським копам потрібно придбати якісні велосипеди, форму, яка б не вигорала на сонці, і спеціальне спорядження. Конкретної суми – скільки це все вартує  полісмени не розголошують, але вже передали її в мерію.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків ідею підтримав і доручив знайти кошти на це фінуправлінню, бюджетній комісії та заступнику міського голови.

"Я думаю, тут на безпеці ніхто не повинен економити. Це є питання номер один",  відзначив Марцінків.

Поки що поліцейські не беруться прогнозувати, коли на вулиці виїдуть велопатрулі. Якщо влада навіть профінансує проект, то ще треба буде провести спеціальні тренінги для копів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: