fbpx

Франківські підприємці збираються на протест проти політики Уряду

Економіка 11:02, 14.12, 2015

Голова ГО "Комітет підприємців міста Івано-Франківська" Ігор Метлюх закликає франківських підприємців прийти до будинку ОДА 18 грудня о 8:50 на мітинг проти антинародної економічної політики Уряду.

"У цей важкий для держави і всіх нас час влада вирішує економічні проблеми за рахунок найбідніших, практично заморозила мінімальну пенсію та зарплату, необґрунтовано підняла вартість електроенергії та газу, створила принизливий механізм субсидій, а зараз намагається ще й знищити малий та середній бізнес, представники якого є самодостатніми та незалежними і тому небезпечними для влади, – пояснює Метлюх. – Ми хочемо вільно висловити свою думку про існуючий стан речей у державі, ніхто, жодні політики, чиновники чи олігархічні прихвосні не захистять нашого права на достойне життя. Тільки ми самі, тільки разом зможемо заставити владу дослухатись до голосу простих людей".

На мітингу підприємці вимагатимуть встановити мінімальну пенсію та зарплату не нижчу за реальний прожитковий мінімум і скасувати субсидії, які, за словами Метлюха, принижують людську гідність і є корупційним коритом монополістів. Крім того, підприємці вимагають встановити ЄСВ у розмірі 20% від мінімальної заробітної плати для платників єдиного податку 1, 2 та 3 груп, річний ліміт доходу у розмірі 600 000, 2 000 000 та 10 000 000 гривень, відповідно. Після цього ввести мораторій на зміни до податкового законодавства стосовно спрощеної системи оподаткування як мінімум на 3 роки.
Серед вимог мітингувальників також фінансування державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування виключно за рахунок доходів державних та комунальних підприємств. 
Останньою вимогою є відставка Уряду та дострокові вибори до Верховної Ради України.

"Ці державні інституції не здатні забезпечити достойний рівень життя українців, провести обіцяні реформи, погрузли у чварах, корупція як процвітала, так і процвітає на всіх рівнях, та й ще саме вони забезпечують комфортне життя окупантів, поставляючи на загарбані території енергоносії! Ганьба! Досить творити чудеса! Банду геть!" – обурюється організатор акції протесту.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: