fbpx

Франківські рятувальники отримали спеціальне спорядження. ФОТО

Суспільство 15:40, 20.05, 2016

Сьогодні, 20 травня, міський голова Руслан Марцінків передав спеціальне спорядження Управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківську.

"Івано-Франківськ – одне з перших міст в Україні, в якому почала діяти програма підтримки міською радою служби з надзвичайних ситуацій. Сьогодні передаємо спорядження на суму 234 тис. грн. Це спеціальні чоботи та рукавиці, які захищають від вогню та механічних пошкоджень. Усе рятувальне екіпірування дуже вартісне. Приміром, одна пара таких рукавиць коштує близько 2,5 тис. грн. Тому міська рада взяла на себе відповідальність допомогти нашим рятувальникам, адже від них залежить безпека кожного іванофранківця", – зазначив Руслан Марцінків.

Як розповів начальник міського управління служби з надзвичайних ситуацій Василь Мацалак, програма підтримки прийнята депутатським корпусом цього року і діятиме до 2020 року. Фінансування передбачене у межах 8 млн грн. Від міської ради рятувальники вже отримували допомогу: спецодяг, обладнання, машинну техніку.  

"Уся допомога, яку надають нам, не йде на потреби особового складу, а використовується лише для безпеки і захисту громади",  підсумував Василь Мацалак.

Рятувальники також провели демонстрацію спецтехніки різного призначення: для пожежогасіння, водне спорядження, для виявлення та знешкодження вибухонебезпечних речовин тощо. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: