fbpx

Франківські волонтери відвоювали у митниці допомогу

Суспільство 21:11, 21.03, 2015

Волонтери з Івано-Франківська підняли на ноги Верховну Раду, щоби визволити затриману на митниці допомогу для родин прикарпатців, учасників війни на Сході.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала волонтерка з Франківська, голова фонду "Майбутнє Прикарпаття" Наталія Перцович.

"Тепер знаю, що систему можна зламати. І починати її ламати треба, починаючи із себе, а також з таких ситуацій", – вважає волонтерка, якій вдалося разом із колегами відвоювати волонтерську допомогу, що її затримала митниця. 

Громада німецького міста Віттенберг зібрала допомогу для українських сімей, які потрапили в складні життєві обставини внаслідок подій в Україні, розповіла про суть справи Наталія Перцович. Один причепний фургончик їхав до Франківська, інший  косівським волонтерам. Обидва не пропустили на митниці в Краківці, трактуючи цей багаж як гуманітарну допомогу.

Громадянин Німеччини MX-Zubehoer Kendy Franke записав на відео все, що відбувається на митниці. І відправив відео друзям, які в той же вечір транслювали все це по німецьких каналах. Наступного дня Кенді з дружиною-українкою Іриною приїхали до Франківська.

Весь цей і попередній день волонтери в Україні "включали" всі можливі свої зв'язки, щоби пояснити митникам, що це не гуманітарна, а волонтерська допомога, і визволити затриманий вантаж. 

"Скільки дзвінків я зробила вагомим людям і в той день, коли вони були на митниці, і в той день, коли вони, Кенді з дружиною, були в Франківську. Але Володимир Похмурський дав мені номер телефону одного свого знайомого. Він мене познайомив з найкрутішою рівненською волонтеркою Vika Shynkarenko, яка написала про це все на своїй сторінці. Вчора це питання слухали на двох комітетах Верховної Ради. Сьогодні вже дзвонили мені. Народні депутати, начальник української митниці, його помічник, журналісти", – повідомила вчора ввечері Наталя. 

За її словами, волонтери з Косова також зверталися до всіх своїх знайомих. Невідомо, що саме зрушило справу, але вантаж наразі уже у Франківську. 

"Одяг, взуття, речі для дому,  уточнила журналісту КУРСу Наталія.  В понеділок ми їх розберемо". 

Волонтери опікуються родинами учасників війни на Сході в Івано-Франківську та області.

"Не треба нікого слухати. Не треба боятися. Треба сміливо всім разом боротися з внутрішнім ворогом. І ще. Волонтерські вантажі – це не гуманітарні вантажі. Волонтери поза системою. Волонтери – це нова сила, дуже крута сила… Все ще попереду",  відзначила Наталія Перцович для всіх волонтерів соцмережі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: