fbpx

Мистецтво кров'ю: Франківського художника Ростислава Котерліна чекають у "Я Галереї" в Києві

Культура 20:22, 02.10, 2016

Це вже буде друга цьогоріч виставка Ростислава Котерліна у "Я Галереї".

Попередньо художник мав дворічну паузу у виставковій діяльності. 

Тема і назва попередньої виставки Ростислава Котерліна в арт-центрі Павла Гудімова – "Розкіш і демократія". 

Одна з його робіт в експозиції була мальована справжньою кров'ю, йдеться в інтерв'ю митця мистецтвознавцю Анатолію Звіжинському. 

"Розмовляючи з хлопцями, які воюють, слухаючи їхні оповіді про побачене і пережите… Зрештою, сам свого часу армію пройшов і знаю, що людина там – м'ясо, худоба на бойні, що йде під ніж, а кров зливають в каналізацію. Розумію, що це слизький хід, але мені так вважалося правильним про війну говорити, про важливість людського життя. Люди, як спостерігаю, не відчувають своєї душі, існують перейняті щоденними клопотами, не підозрюючи того, що життя значно глибше, тонше, загадковіше, чарівніше", – обґрунтовує художник. 

На виставці, яка відбудеться у галереї Гудімова в кінці жовтня, Ростислав Котерлін так само поєднає живопис із об'єктами. На його думку, це додає виставці іншого звучання, інтриги, напруги.

"Отже, те, що робиш, когось зачіпає, провокує, примушує замислитись. Навіть якщо таких небагато, все одно добре. Закінчилися часи примусових походів на виставки, в театр, у філармонію. Якщо глядач приходить тепер – йому це цікаво", – вважає автор. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: