fbpx

Франківський патрульний змагався у чемпіонаті Європи з рогейну

Спорт 13:25, 01.05, 2017

В італійському місті Сан-Джиміньяно проходив чемпіонат Європи з рогейну. У складі збірної України виступив патрульний з Івано-Франківська Сергій Моспан.

Калушанин Сергій Моспан є дворазовим чемпіоном світу та Європи з рогейну. Цьогоріч патрульний вперше змагався в елітній групі 24-40 років. Інспектор посів 8-ме місце, враховуючи, що учасників було понад триста. Попередньо, беручи участь у категорії юніорів до 23 років, патрульний здобував перші місця. 

Крім того, нещодавно Сергій Моспан отримав відзнаку кращого спортсмена Калуша та області.

Рогейн та рогейнінг (англ. rogaining) – вид спорту, близький спортивному орієнтуванню, пригодницьким перегонам, гірським марафонам та іншим видам спорту. Формально його можна вважати командним добовим орієнтуванням по вибору, хоча насправді він значно відрізняється від класичного спортивного орієнтування.

Рогейн в його класичному 24-годинному варіанті – командний вид спорту. Міжнародний стандарт передбачає участь у змаганнях з рогейну команд чисельністю від двох до п’яти осіб, які не мають права розділятися на дистанції. Основне завдання – набрати за обмежений проміжок часу (зазвичай 24 години, але змагання проводяться і в скороченому форматі – 6, 8, 10, 12 годин) максимальну суму очок, які присуджуються за відвідування контрольних пунктів, встановлених на місцевості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: