fbpx

Франківці завтра прощатимуться з ветераном АТО, волонтером Валентином Гонтарем

Суспільство 14:58, 08.08, 2017

Сьогодні о 21 годині у Києві на Майдані Незалежності прощатимуться з Валентином Гонтарем, який три роки відвоював добровольцем в зоні АТО, після повернення заснував проект з реабілітації бійців "Творча криївка". Після прощання у Києві тіло волонтера повезуть до Івано-Франківська.

Прощання і панахида за Валентином Гонтарем в Івано-Франківську відбудеться завтра о 13 годині у Будинку смутку по вул. Ребета. Поховають його 10 серпня у селі Криворівня Верховинського району.

Про це у мережі Фейсбук повідомила волонтерка Аулісі Котик.

"Валентин Гонтар, позивний "Прапор", за спиною три війни, за Україну воював в групі "Купол" (особовий склад з морських піхотинців), який входив до складу добровольчого батальйону "Донбас". Старий славний "Донбас", війна добре пам’ятає звитягу цих хлопців!

Валентин Гонтар – координатор проекту "Творча криївка». Реабілітація, психологічна допомога, все, що хоч трохи допоможе хлопцям і дівчатам, яких торкнулася війна, сотні вдячних бійців, "поремонтованих" у Верховині, унікальні картини, написані болем спогадів, – це все "Творча криЇвка". Один з перших і найефективніших реабілітаційних центрів в Україні, який заснувала Віталіна Маслова, а невдовзі приєднався і Валентин, її майбутній чоловік та незамінний помічник", – пише волонтерка.

Валентин Гонтар загинув не в зоні проведення бойових дій, а на мирній території, в Києві.

"Валентин поїхав до Києва у справах, за декілька днів зв'язок з ним пропав. Наближався перший день народження його сина, всі чекали, що він приїде. Але, на жаль, саме в цей день Валентина знайшли в лісі випадкові перехожі. Зірваного гранатою", – пише Котик.

За словами волонтерки, версія про самогубство, яку активно нав’язувала поліція, розвалилася завдяки діям активістів, які на місці взяли ситуацію під контроль. Справа перекваліфікована на ст. 115, частина 1 – навмисне вбивство. Слідство триває.

Волонтери також просять допомогти дружині загиблого, яка також займаєтсья проектом "Творча криївка".

"Карта Віталіни Маслової, прохання допомогти максимально, адже "Творча криївка" працює на волонтерських засадах і ніякої прибуткової діяльності не веде: 4731 2191 0711 0615".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: