fbpx

Франківці звинувачують ректора ІФНТУНГ у захопленні землі. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 16:47, 21.07, 2016

Мешканці будинку №170 по вулиці Вовчинецькій звинувачують ректора Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Євстахія Крижанівського у незаконному захопленні їхньої прибудинкової території.

Приблизно два місяці тому по Вовчинецькій, 170 франківські комунальники почали облаштовувати сквер, встеляти бруківкою доріжки.

Коли ж комунальники взялися облаштовувати парковку, з’ясувалося, що ділянка приватизована та належить Анні Крижанівській – дочці ректора ІФНТУНГ Євстахія Крижанівського.

1

"Коли цей скверик зробили, вийшов Крижанівський, виніс свідоцтво на право власності, вийшла і його дочка Анна Крижанівська,  розповіла мешканка будинку Валентина Трофімова. – Тут мали облаштувати автомобільну парковку, робітники показували проект, він (Євстахій Крижанівський – КУРС) підійшов до них, хлопці подзвонили начальству, і їм наказали припинити роботи".

Люди збунтувалися, коли сьогодні частину викладеної бруківки зняли, а навколо почали встановлювати паркан.

Сьогодні вони зібралися на збори біля будинку. Мешканці переконані, що документи на право власності ділянки підроблені, адже люди мають на руках схему, за якою спірна земля є їхньою прибудинковою територією. За її утримання мешканці будинку платять з 2011 року.

2

Крім того, переконують, що їхнього дозволу на приватизацію, як сусідів, ніхто не питав. Мешканці зі скаргою звернулися до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

"Я його питаю, що робити, якщо є два свідоцтва на право власності",  розповіла жінка.

Та у мерії людям порадили звертатися до суду.

3

Мешканці також показують витяг з генплану, за яким ділянка дійсно є прибудинковою територією.

Юрист Анни Крижанівської Михайло Боднарчук запевнив, що має всі документи на землю. На прохання людей припинити будівельні роботи до вирішення конфлікту також порадив скаржникам звертатися до суду.

Коли ж представник Анни Крижанівської відмовився йти на компроміс, присутні на зборах хлопці у камуфляжі поклали перед ним тубус від РПГ-18 "Муха".

"Воно не бойове, але раз в рік і палка стріляє",  сказали вони.

4

На збори також приїхали представники муніципальної інспекції та патрульні, які викликали слідчо-оперативну руху, щоб зафіксувати факт пошкодження комунального майна. Адже з ділянки зняли бруківку, викладену за кошти міського бюджету.

Депутат від округу Мстислав Тарас запропонував зібратися "за круглим столом" сторонам конфлікту. Зустріч відбудеться завтра о 12.00. У зустрічі обіцяв взяти участь мер Франківська Руслан Марцінків. Якщо ж дочка Крижанівського не погодиться повернути прибудинкову територію, люди будуть звертатися до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: