fbpx

Франківців запрошують на навчання в Словаччину за програмою "Free student"

Суспільство 13:40, 24.11, 2016

В Івано-Франківську громадська організація "Словацько-Українське культурно-освітницьке товариство" представила програму "Free student".

Робота цієї громадської організації, за словами її членів, направлена на поглиблення культурних та освітніх зв'язків між Україною та Словаччиною. Програму представив голова громадської організації, доктор юридичних наук, доцент Ружомберзького католицького університету Роман Фрич та заступник декана із закордонної співпраці та зв'язків Ружомберзького університету Ковач Душан.

"Free student" – це перший масштабний проект безкоштовного навчання українських студентів в державних університетах Словаччини. Особливістю програми є те, що вступні тестування та співбесіда в програму відбуваються в Україні, зазвичай в обласних центрах та містах, та українською мовою за участю представників словацьких вузів.

Навчання фінансує уряд Словаччини. Всім учасникам програми надають місця в гуртожитках, які знаходяться поряд з університетами. Також вони мають можливість пройти мовні курси та отримати сертифікат. А кращим студентам нададуть стипендії. Дипломи словацьких університетів дійсні не тільки на території ЄС, але й у США, Канаді, Австралії та Україні.

28 листопада о 17.00 по вулиці Гетьмана Мазепи, 90 в актовому залі школи-ліцею №23 відбудеться презентаційна зустріч з майбутніми студентами та їх батьками за участю представників словацьких університетів.  

Також деталі програми можна прочитати на сайті громадської організації free-student-slovakia.org.

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: