fbpx

Геннадій Гриценко передав Музею мистецтв Прикарпаття 35 картин народного мистецтва

Культура 15:56, 10.06, 2015

Колекція Музею мистецтв Прикарпаття поповнилась новими творами. Це частина скарбів мистецтва з приватної колекції художника та громадського діяча Геннадія Гриценка.

Власник колекції розповів, що подарував Музею половину картин зі своєї колекції, яку збирав протягом довгих років. Скуповував на ярмарках колекціонерів зі всієї України, збирав народні картини, народні вишивки, народний одяг.

"У Франківську народна картина, наскільки розумію, не була розвинута – це з одного боку. З іншого боку, твори народного мистецтва – це, так би мовити, квінтесенція народного слова. Тобто люди купували те, що їм подобалось. Воно зв'язане з інтер'єром, з народною піснею, вишивкою, а на Сході зв'язане з народним героїзмом", – розповів Геннадій Гриценко.

За його словами, деякі дорогі для пам'яті українського народу твори вдалося придбати за безцінь. Одну із найдорожчих картин – козак і дівчина на чорних конях – він придбав в Івано-Франківську. Проте вартість жодного з творів не називає, каже, що всі – безцінні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: