fbpx

Якимчук любить тварин, але проти будівництва притулків за екологічні кошти

Суспільство 14:45, 18.12, 2015

Розробники обласної програми охорони навколишнього природного середовища до 2020 року передбачили у проекті документа будівництво 16 притулків для тварин кошторисною вартістю від 100 тисяч до 1 мільйона гривень кожен.

Притулки за 100 тисяч гривень передбачалося спорудити у Верховинському, Богородчанському, Городенківському, Долинському, Калуському, Коломийському, Косівському, Рогатинському, Рожнятівському, Снятинському, Тлумацькому районах та у містах Болехів та Яремче.

Окремо заклали будівництво притулків у Коломиї вартістю 500 тис. грн, а в Надвірній та Івано-Франківську вони мали б обійтися у 1 млн. гривень.

Проект програми попередньо обговорила комісія обласної ради з питань екології та раціонального природокористування .

"Я дуже люблю собак, але яке відношення будівництво притулків має до екологічної програми?" – здивувався голова екологічної комісії Михайло Якимчук.

На що заступник директора департаменту з питань екології та природних ресурсів Андрій Пліхтяк відзначив, що будівництво притулків для тварин за рахунок екологічних коштів дозволяє постанова Кабміну №1147.

Крім того, Пліхтяк запевнив, що при потребі кількість притулків можна зменшити.

Як розробники програми визначали, кому дати сто тисяч, а кому мільйон на будівництво притулку, наразі невідомо. Адже проектно-кошторисної документації на жоден притулок немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: