fbpx

Івано-Франківська обласна рада визнала добровольців учасниками бойових дій на Сході України

Суспільство 12:58, 09.10, 2015

Сьогодні облрада прийняла відповідне рішення. І звернулася до Президента, прем'єра та ВРУ з пропозицією поширити його на всеукраїнський рівень і внести відповідні зміни до законодавства.

Івано-Франківська обласна рада одноголосно ухвалила рішення "Про статус бійців добровольчих батальйонів у зоні АТО на Сході України". 

Рішення передбачає "визнати учасниками бойових дій бійців добровольчих батальйонів, які були створені або самоорганізувалися, та брали участь в АТО, але в подальшому не були включені до ЗСУ, МВС, Національної гвардії та інших офіційних військових формувань…"

Перелік військових формувань, на які поширюється це рішення, складе спеціальна комісія при ОДА. 

Надання статусу УБД добровольцям здійснюватимуть спеціальні комісії при РДА та виконкомах міст. 

Фінансування пільг передбачене з місцевих бюджетів. 

Порядок вручення посвідчень – за тими ж комісіями РДА та міст. 

Комісія при ОДА має розробити Положення, де обумовить порядок і терміни, а також відповідальних осіб з реалізації рішення обласної ради. На це відведений місяць часу. Положення має бути подане на затвердження голові облради. 

Також сесія прийняла звернення до Президента, глави уряду та парламенту. Івано-франківські депутати запропонували керівництву держави офіційно визнати бійців добровольчих формувань у зоні АТО учасниками бойових дій. 

Для цього внести зміни до п. 20 ст. 6 ЗУ "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту". 

На Прикарпатті дія розпорядження буде поширюватися на 128 добровольців. Загалом в області близько 500 учасників бойових дій.

1

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: